Antena Căutare

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu peste carnea tocată, de fapt. Efectul se vede imediat

 O femeie a pus bicarbonat de sodiu peste carne tocată și ceea ce a urmat a fost complet neașteptat. Aceasta a explicat ce s-a întâmplat, de fapt.

femeie care toarna bicarbonat de sodiu peste carne Galerie
Descoperă ce se întâmplă dacă torni bicarbonat de sodiu peste carne | sursa foto: Shutterstock

Este cunoscut deja faptul că bicarbonatul de sodiu are numeroase întrebuințări în gospodărie și poate fi folosit nu doar la gătit, ci și la curățenie. Totuși, o femeie a fost uimită atunci când a descoperit ce se întâmplă dacă pune bicarbonat de sodiu peste carnea tocată.

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu peste carnea tocată, de fapt

Din punct de vedere estetic, carnea tocată nu este foarte aspectuoasă și, de cele mai multe ori, prin prăjire sau călire obținem o masă de carne destul de uscată și fadă la gust. Există tot felul de metode de gătit pentru a menține frăgezimea, dar în cazul cărnii tocate de vită sau de pui, la finalul gătitului, aceasta o să fie tot uscată. Totuși, un articol publicat destul de recent a demonstrat faptul că putem folosi anumite trucuri pentru a păstra gustul bun și frăgezimea cărnii.

Citește și: Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu pe covor. O femeie a dezvăluit totul. Ce beneficii are și la ce îl poți folosi

O femeie a vrut să facă un experiment și a turnat bicarbonat de sodiu peste o cantitate de carne tocată de vită și apoi a gătit-o așa cum face de obicei. Nu mică i-a fost surpriza atunci când a descoperit ce s-a întâmplat, de fapt.

Se pare că alimentul nu numai că ajută la menținerea frăgezimii cărnii, dar grăbește, de asemenea, viteza cu care aceasta se rumenește. Potrivit celor de la lifehacker.com, pentru jumătate de kilogram de carne este suficient să folosești cam o treime de linguriță de bicarbonat de sodiu. Presari totul peste carne, lași să acționeze în jur de 15 minute, apoi gătești totul într-o tigaie încinsă.

Citește și: La ce folosește bicarbonatul de sodiu pus în cuptorul cu microunde. Efectele se văd imediat

Cum funcționează, de fapt, bicarbonatul de sodiu adăugat peste carne? Acesta crește pH-ul cărnii, împiedicând proteinele să se lipească excesiv și să fie astfel eliminată apa din compoziție. Acest lucru ajută la menținerea unui anumit nivel de frăgezime. Cu cât tigaia e mai încinsă, cu atât mâncarea se va găti mai repede, mai ales dacă mai adaugi și niște bicarbonat de sodiu. Mai mult decât atât, se pare că acest truc poate fi folosit nu doar la carnea tocată, ci și la carnea tăiată cubulețe sau franjuri.

Bicarbonatul de sodiu folosește la numeroase alte lucruri din gospodărie, motiv pentru care nu trebuie să îți lipsească din casă. Turnat în vaza florilor, acesta acționează precum un conservant extrem de eficient și buchetul rezistă astfel mai multe zile. Amestecat cu un pahar de apă și băut, acesta înlătură disconfortul gastric și senzația de arsură, dar poate fi la fel de bine folosit pentru a îndepărta mirosurile neplăcute din frigider, dacă lași pudra albă într-un vas descoperit, peste noapte, pe unul dintre rafturi.

Scrisoarea emoționantă găsită între zidurile cazinoului Constanța. Internauții vor să găsească urmașii autorului... Ce a putut să ceară o cumnată unei viitoare mirese, când aceasta își organiza petrecerea de nuntă. Femeii nu i-a venit s...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x