Antena Căutare

Ce spune lungimea fustei despre o femeie. Experimentul foto care a stârnit discuții aprinse pe internet

Un experiment social a testat ce spune lungimea fustei despre o femeie și numeroase fotografii au ajuns virale.

fusta scurta
Un experiment social a testat ce spune lungimea fustei despre o femeie și numeroase fotografii au ajuns virale. | Shutterstock

Lungimea fustei unei femei poate scoate la iveală multe lucruri despre sexul frumos, dar în același timp socitatea are multe standarde și idei preconcepute despre ce înseamnă o ținută decentă.

Bazându-se pe o serie de fotografii, experții au analizat ce feedback primesc femeile în funcție de lungimea fustei pe care o poartă, iar comentariile privitorilor au variat. Mulți spuneau că ținuta e indecentă, iar alții spuneau că ar fi prea sexy, atrăgând prea mult atenția bărbaților.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce spune lungimea fustei despre o femeie

O studentă de 18 ani, aflată în primul ei an de facultate, a decis să facă un display pe care a ilustrat lungimea fustei unei femei. Experimentul lui Rosea Lake a devenit viral, după ce tânără a arătat o imagine grafică cu picioarele unei femei pe care erau trasate anumite linii. La fiecare dintre limite apărea o denumire despre felul în care societatea percepe acea femeie, în funcție de felul în care se îmbracă.

Citește și: Ea este femeia care mănâncă pământ în fiecare zi, de peste 15 ani. Ce au descoperit medicii

La doar 24 ore după ce postase poza pe contul ei de Tumblr, Rosea Lake a observat că poza ei fusese ditribuită de 100.000 de ori, demonstrând astfel că mulți sunt de acord cu imaginea postată de tânăra studentă.

Fotografia denumită “Judgements” avea o descriere specifică, în care Lake a dezbătut ce spune lungimea fustei despre o femeie.

Declarațiile autoarei experiementului social

Rosea Lake făcuse această fotografie ca o temă pentru ora de artă pe care o avea la școală. În poză apar picioarele colegei ei, Ali MacKenzie, cu 10 însemne. Cel care se apropie mai mult de pământ se referă la un model învechit de rochie, iar semnul care se apropie maim ult de zona feselor, reflectă un comportament indecent al femeii care poartă o asemenea fustă.

Citește și: Și-a schimbat fața de 30 de ori pentru a fi ”o păpușă Ken în carne și oase”. Cum arăta înainte de transformarea incredibilă

Potrivit Huffington Post, Lake a venit cu această idee de a “grada” picioarele unei femei, bazându-se pe vasile gradate pe care le folosea la ora de chimie.

După acest experiment, Lake a declarat:

“Am vrut să duc idea impersonală, presupus obiectivă, de a măsura lucruri și în viața femeilor, punând-o pe ceva ce măsurăm, dar despre care nu vorbim. Măsurăm femeile în acelați mod în care măsurăm apa în vase cilindrice, dar nimeni nu o spune pentru că sună răutăcios. Obișnuiam să cred că toate femeile care poartă Hijab era respinse și judicate (…) Aș vrea să cred că sunt mai deschisă la minte acum”.

Într-un interviu pentru Huffington Post, Lake a fost întrebată de ce rezonează așa mult cu tot ce ține de părerile societății despre felul în care se îmbracă femeile.

Studenta a spus atunci: “Societatea e gata să vorbească despre femei îmbrăcate așa și să le considere femei ușoare. Experiemntul meu le-a dat un imbold tuturor”.

O tânără a slăbit 76 de kilograme după ce a renunțat la 2 alimente. Cum arată azi Julie Knight... Jessica susține că a devenit tânăra cu cel mai mare bust din lume. Cum arăta înainte să ajungă o „păpușă de plastic”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x