Antena Căutare

Ce sunt sateliții Starlink, vizibili și pe cerul României? Spectacol ceresc neobişnuit, duminică seara

Sateliții Starlink, vizibili și pe cerul Românie, sunt lansaţi de miliardarul Elon Musk, șeful tehnologiei Tesla, si au ca scop îmbunătăţirea serviciilor de internet.

Ce sunt sateliții Starlink, vizibili și pe cerul României? Spectacol ceresc neobişnuit, duminică seara Galerie
Ce sunt sateliții Starlink

Panică seara trecută după ce un şir de puncte luminoase a traversat cerul României. Sute de oameni au crezut că sunt OZN uri sau o invazie extraterestră. În realitate erau doar sateliţi ai viitorului.

Citește și: Sateliții Starlink, vizibili pe cerul României. La ce oră pot fi văzuți, în funcție de locația în care te afli - Video

În imaginile surprinse de români din diferite colţuri ale ţării se vede un lung şir de puncte luminoase care se deplasează în viteză pe cer. Spectacolul neobişnuit a fost imortalizat în Bucureşti, Cluj, Satu Mare sau Constanţa iar martorii spun că punctele erau mult mai strălucitoare decât stelele.

Sateliții Starlink vor fi vizibili și duminica seara pe cerul României

Concret, pe cerul României s-au văzut sateliţii Starlink, lansaţi de miliardarul Elon Musk. Scopul lor: îmbunătăţirea calităţii legăturii de internet la nivel mondial.

Un tânăr din Sebeş pasionat de tehnologie, ştia de proiect şi a ieşit la vânătoare. "Diseară, la ora 9,36 dacă cerul este senin, uitaţi-vă spre sud vest. E impresionant!", transmite acesta.

Elon Musk vrea să instaleze mii de astfel de sateliţi. Când vor fi lansaţi toţi, vor forma o reţea care va acoperi întreaga suprafaţă a pământului la o înălţime de peste 500 de kilometri.

Cei care vor se bucure de spectacolul oferit de steliţi au la dispoziţie mai multe siteuri unde pot afla ora exactă la care vor trece pe deasupra casei lor. Vor fi vizibili de oriunde din România, între orele 21 şi 22.

Te plictisești acasă în izolare? Iată 4 sfaturi utile... O firmă israeliană a atras cinci milioane de dolari pentru o tehnologie de recunoaştere a feţelor acoperite cu măşti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x