Antena Căutare

Ce veste minunată! A apărut prima cișmea publică din care curge NUMAI BERE! Hai noroc!

Locuitorii din Zalec, o micuță așezare slovenă, au numai motive de bucurie: a apărut prima cișmea publică din care va curge bere. Primărioa a fost de acord să aloce 170.000 de euro pentru acest proiect!

Locuitorii din Zalec, o micuță așezare slovenă, au numai motive de bucurie: a apărut prima cișmea publică din care va curge bere. Primărioa a fost de acord să aloce 170.000 de euro pentru acest proiect!

La prima vedere, pare o știre scrisă după ce redactorul a stat câteva zile în Zalec, însă veste este perfect adevărată și a plecat, deja, să facă înconjurul lumii.

Într-o ședință a primăriei din oraș, situat în nordestul Sloveniei, un consilier a propus ca cetățenii să dispună de o cișmea publică, gratuită, de unde cele aproape 5.000 de suflete să-și poată ostoi arșița gâtului cu bere! S-a trecut pe lista de priorități și cum 2/3 dintre cei prezenți au spus ”DA”, proiectul a avansat.

Zalec este cunoscut în zonă pentru producerea unuia dintre cele mai bune soiuri de hamei, ingredient primordial în realizarea magicei licori. Pentru promovarea turismului prin...bere, au fost alocați, deja, din fondurile publice, 170.000 de euro. Concret, un întreg sistem de 10 cișmele, dispuse în cerc, va oferi, gratis, bere oamenilor. ”Au existat și voci care au spus că banii pot fi cheltuiți și altfel, dar ne-am supus majorității”, a declarat un consilier. Valoarea totală a proiectului ”sare” de 200.000 de euro, diferența de la 170.000 urmând a fi adugată de firme particulare, extrem de interesate.

Ideea se pare că le-a venit celor din Zalec după ce au aflat că ”prietenii” lor din Rogaska Slatina au instalat surse de apă minerală gratuită pentru clienții unui hotel. În Europa, Slovacia se lăuda cu un trecut glorios în astfel de proiecte: în 2012, la Bratislava a fost restaurată o fântână ce data de la 1900. Pentru celebrarea evenimentului, preț de o zi, în loc de apă s-a băut numai bere. Gratis, firește! Hai noroc!

TEST: Care amprentă de mai jos îţi aparţine şi ce spune aceasta despre tine!... Tragedia vasului ”EDUARD BOHLEN”. 100 de ani de MISTER! Ce caută o navă lungă de 100 de metri îngropată în deșert?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x