Antena Căutare

Cea mai înaltă femeie din lume a mai doborât niște recorduri! Cine e și cum arată tânăra Rumeysa Gelgi

O tânără în vârstă de 25 de ani din Turcia este oficial cea mai înaltă femeie din lume. De curând, aceasta a reușit să doboare inclusiv recordul pentru cele mai lungi degete și cel mai lung spate. Descoperă cine este și cum arată.

colaj foto Rumeysa Gelgi Galerie
Rumeysa Gelgi are în prezent cinci recorduri mondiale confirmate de Guiness | sursa foto: Profimedia/Instagram

Încă de când era mică, tânăra din Turcia a reușit să iasă în evidență prin înălțimea sa ieșită din comun. Cu timpul, fata a întrecut chiar și cele mai îndrăznețe așteptări și astăzi este oficial cea mai înaltă femeie din lume. De curând a doborât chiar și alte recorduri.

Cine este și cum arată cea mai înaltă femeie din lume. Rumeysa Gelgi se laudă cu câteva recorduri.

Rumeysa Gelgi are 25 de ani și o înălțime de puțin peste 2, 15 metri. Cei de la Guiness World Records au stabilit că ea merită titlul de cea mai înaltă persoană de sex feminin în viață. Tânăra provine din provincia Karabük din Turcia și suferă de o afecțiune genetică rară numită Weaver, sindrom care determină, printre altele, și o creştere accelerată.

Citește și: Femeia cu cea mai mare gură din lume face senzație pe TikTok. Ce își poate introduce în cavitatea bucală Samantha Ramsdell

Pentru că sindromul Weaver îi cauzează tinerei probleme de mobilitate, tânăra folosește de obicei un scaun cu rotile ca să se poată deplasa dintr-un punct în altul, dar poate folosi, de asemenea, și un cadru de mers.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Totodată, afecțiunea îi distorsionează tinerei și aspectul fizic pentru că unele părți ale corpului, cum ar fi mâinile ei, au proporții mai mari decât în mod normal. Acest lucru a făcut-o să doboare un alt record, devenind astfel femeia cu cele mai lungi degete din lume. Dacă mâna unei persoane obișnuite de sex feminin măsoară în jur de 17 centimetri, a tinerei are 24,93 centimetri. Tot recent, în august 2022, Rumeysa Gelgi a ajuns să fie numită femeia cu cel mai lung spate din lume.

Citește și: Lucky Diamond Rich e cel mai tatuat om din lume. Cum arăta înainte să se transforme complet

Nu e prima dată când Rumeysa Gelgi a stabilit un record în Guinness World Records. În 2014, ea a fost numită, de asemenea, cea mai înaltă adolescentă din lume. În prezent, aceasta se poate lăuda cu cinci titluri Guiness.

Pentru că sindromul Weaver îi cauzează tinerei probleme de mobilitate, tânăra folosește de obicei un scaun cu rotile ca să se poată deplasa dintr-un punct în altul, dar poate folosi, de asemenea, și un cadru de mers. Totuși, Rumeysa a decis să se folosească de această atenție venită din partea presei și a oamenilor din întreaga lume pentru a face cunoscută afecțiunea rară de care suferă. Aceasta are mai bine de 16 mii de urmăritori pe Instagram.

Ce a putut să facă o cumnată ca să strice nunta unei mirese. Sora mirelui i-a lăsat mască pe toți invitații... O femeie privea pozele din albumul soacrei atunci când un detaliu bizar i-a atras atenția. Ce a putut să descopere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x