Antena Căutare

Cea mai veche sticlă de vin din lume! Este sigilată de pe vremea romanilor și nimeni nu are voie să o deschidă. Mulți se întreabă ce aromă are

O sticlă cu vin dintr-un sarcofag roman din piatră de la jumătatea secolului al IV-lea a fost descoperită într-o podgorie de lângă Speyer, Germania, în 1867. 

O sticlă cu vin dintr-un sarcofag roman din piatră, de la jumătatea secolului al IV-lea, a fost descoperită într-o podgorie de lângă Speyer, Germania, în 1867.

De atunci, a început să atragă atenţia istoricilor şi cercetătorilor, devenind cea mai veche sticlă de vin din lume. Aceasta datează între anii 325 şi 359 d.Hr şi a fost descoperită în timpul unor săpături la un mormânt aparţinând unui nobil roman.

Sticla se află în Muzeul de Istorie din Speyer și este întotdeauna expusă în acelaşi loc, în camera Tower. Cântărește 1,5 litri, iar provenienţa vinului a devenit subiectul multor speculaţii.

Cercetătorii cred că cea mai mare parte a conţinutului de etanol s-a pierdut, însă, potrivit analizelor, cel puţin o parte din acest lichid este vin pur. Potrivit istoricilor, licoarea ar fi fost diluată cu un mix de plante.

Sticlele de vin au fost păstrate în mod adecvat, utilizându-se un amestec gros de ulei de măsline, care a fost utilizat împreună cu un sigiliu de ceară groasă pentru a sigila recipientul.

Oamenii de știință au încercat să obţină permisiunea de a analiza pe deplin conținutul sticlei, însă, începând din 2011, a rămas nedeschisă.

Astfel, orice analiză detaliată nu este posibilă în acest moment. Interacțiunea lichidului cu mediul exterior ar putea deteriora calitatea conținutului.

Sursa: thevintagenews.com

Un român face senzație pe internet cu pozele sale! Toți se miră și se întreabă cum a reușit să le facă! (VIDEO)... Cea mai bună soluție atunci când nu ai ce să vezi la televizor. Îți faci iubita geloasă și îți iei cutia cu popcorn!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x