Antena Căutare

Cercetatorii au descoperit o enzima care opreste procesul de imbatranire

Un grup de cercetatori americani, de la Universitatea Wisconsin-Madison, sustine ca a descoperit metode de a activa mecanisme care permit organismului sa lupte mai bine impotriva imbatranirii.



Se cunoaste faptul ca reducerea numarului de calorii reduce substantial procesul de imbatranire si asigura o stare buna a sanatatii cand atingem varste inaintate.

Potrivit studiului lor, restrictia in calorii ar fi un raspuns molecular la stres pentru a prezerva functiile celulare esentiale, ajutand astfel corpul sa lupte mai bine impotriva bolilor legate de imbatranire.

Profesorul Tomas Prolla a declarat, pentru Daily Mail, ca acest studiu este prima dovada directa a faptului ca restrictia calorica incetineste procesul de imbatranire. "Suntem din ce in ce mai aproape de o intelegere a modului in care functioneaza restrictiile calorice", a spus Prolla.

Citeste si Jurnalul!

Foto: jakarta-friends.idxl.net

Voronin l-a facut "idiot" pe un fost deputat la o intalnire a Partidului Comunist... VIDEO! Sarpe de 3 metri gasit in motorul masinii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x