Antena Căutare

Cine a fost vocea originală a lui Mickey Mouse și cine i-a urmat

Nu există personaj mai celebru și mai îndrăgit în întreaga lume decât Mickey Mouse. Deși Walt Disney a creat de-a lungul vremii tot mai multe figuri emblematice în universul animațiilor și al filmelor pentru copii, Mickey ramâne o legendă, mai ales că are o istorie impresionantă. 

Cine a fost vocea originală a lui Mickey Mouse și cine i-a urmat Galerie
Primul vizual cu Mickey Mouse, produs de Walt Disney | disney.com

Puțini știu că Mickey Mouse a fst salvarea lui Disney, care avusese numeroase eșecuri în încercarea sa de a oferi lumii o "stea" a desenelor pentru copii. Cele mai multe dintre biografii spun că ideea lui Disney pentru a-i da naștere lui Mickey Mouse a venit subit, în timpul întoarcerii din New York, pe când se afla în tren.

Șoricelui a purtat întâia oară numele "Mortimer", însă a fost considerat greoi, nepotrivit și deloc melodios de soția de la acea vreme a lui Disney. Așa a ajuns să existe Mickey. Mickey Mouse, în final. De atunci și până în 2020, personalul este peste tot, de la jucării din pluș, articole vestimentare, piese de mobilier și accesorii pentru copii, toate cu Mickey Mouse și cu un succes foarte mare pe piață.

Personajul Mickey Mouse, prima dată într-un film mut, în 1928

După ce a simțit cu adevărat potențialul personajului său de a deveni o "stea", Disney a creat primul scurt-metraj al lui Mickey. L-a numit Crazy Plane și, pentru că era anul 1928, filmul a fost unul mut, așa cum erau producțiile la acea vreme.

Scurtmetraj cu sunet, cu "prima voce" a lui Mickey, un succes

Doar că succesul avea să vină abia atunci când Walt Disney a avut inspirația de a da viață personajului său prin sunet. Așa a creat un scurt metraj Cu Mickey Mouse în plan principal.

Cine a fost vocea originală a lui Mickey Mouse și cine i-a urmat

Acesta a avut succes fulminant, astfel că au fost distribuite cu sunet și cele două scurt-metraje precedente. Chiar Walt Disney a fost prima voce a personajului său. Și-a împrumutat vocea lui Mickey și Minnie Mouse, iar Mickey a purtat vocea lui Disney până în 1946.

Vocile lui Mickey și Minnie Mouse, un cuplu în viața reală

Mulți ani mai târziu, odată cu evoluția industriei cinematografice, personajul lui Walt Disney, care era destul de popular, devenea și tot mai prezent. În studiourile Disney se angajează în 1966 un curier, pe numele său Wayne Allwine. N-a durat mult și un director i-a auzit glasul, i-a rămas intipărit în minte și a avut revelația succesului. Așa a ajuns un curier să-i urmeze vocii lui Walt Disney și să-i dea viață personajului Mickey Mouse.

Cine a fost vocea originală a lui Mickey Mouse și cine i-a urmat

Wayne Allwine și Russi Taylor, vocile celor două personaje

*Wayne Allwine și Russi Taylor, vocile celor două personaje

În acest mod, Wayne și-a cunoscut și marea iubire, cea cu care a fost căsătorit din 1991 pînă în 2009, când vocea lui Mickey s-a stins din viață.

Mickey Mouse avea nevoie de o parteneră, iar în acest mod a fost construit un nou personaj, de data aceasta feminin, care a primit numele de Minnie Mouse. Pe vocea lui Russi Taylor, iubita și soția lui Wayne Allwine.

Celebrele "voci" ale lui Mickey și Minnie Mouse încă sunt bine întipărite în memoriile celor care au crescut cu cele două personaje, poate cele mai populare produse vreodată de Walt Disney.

Un pensionar și-a scos brelocul de la chei și a devenit multimilionar: „Tatăl meu l-a pus la un set de chei. Evident, s-... Egipt: Au fost descoperite morminte vechi de 3.000 de ani ale unor înalţi preoţi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x