Antena Căutare

Cine e și cum arată bărbatul care a bătut recordul mondial pentru cel mai scund om din lume în viață. Are o înălțime de 65 cm

Un iranian în vârstă de 20 de ani a bătut recordul Guinness pentru cel mai scund om din lume în viață. Cum se descurcă omul care își alege haine de la copii și ce își dorește pentru părinții săi.

colaj un bărbat scund care e uită la niște picioare extrem de lungi Galerie
Cine este și cum arată bărbatul care a bătut recordul mondial pentru cel mai scund om din lume în viață. Are o înălțime de 66 cm | Shutterstock

Guinness World Records a acordat titlul pentru cel mai scund om din lume în viață unui iranian, potrivit dailymail.co.uk. Acesta a bătut recordul precedent, care îi era acordat lui Edward Nino Hernandez, în vârstă de 30 de ani, din Bogota, Columbia, care măsura 72,1 cm.

Citește și: De ce să pui zahăr peste blugii tăi. Trucul care readuce la viață perechea de pantaloni îndrăgită

Iranianul care a primit titlul de cel mai scund om din lume în viață. Cum arată și cine este

În vârstă de 20 de ani și cu o înălțime de 65,24 centrimetri, Afshin Esmaeil Ghaderzadeh provine dintr-un sat îndepărtat din provincia Azerbaidjan de Vest a Iranului. Acesta susține că își alege haine concepute pentru copiii de trei ani, potrivit Evenimentul Zilei. Mai mult, tânărul de 20 de ani a mărturisit că îi este destul de dificil să folosească telefonul mobil, deoarece i se pare mult prea greu pentru dimensiunile sale:

„Telefoanele, în general, sunt greu de folosit, dar, totuși, mă descurc", a spus Afshin. „Știu cine este cel mai înalt om din lume. S-ar putea să încap în palmele lui”, a glumit iranianul.

Citește și: Modalități prin care îți sabotezi singură viața. Ce spun specialiștii despre aceste greșeli

În plus, tânărul catalogat cel mai scund om din lume spune că nu i-a fost niciodată ușor să trăiască cu această înălțime și speră ca faima pe care o dobândește acum să îl ajute să aibă grijă de familia lui, care se chinuie, de ani de zile, cu tratamentul și medicamentele de care are nevoie:

„Visul meu este să-mi pot ajuta părinții”, a spus Afshin. „Această recunoaștere globală m-ar putea ajuta să îmi îndeplinesc visul. Doar gândindu-mă că fac parte din familia Guinness World Records este ca un vis. Este ca și cum te trezești a doua zi și întreaga lume știe cine ești. Este ceva magic”, a mai spus Afshin. „Îmi place atenția pe care o primesc de la oameni. Mă face să mă simt special”, a adăugat acesta.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Cafeneaua viitorului se deschide în Dubai. Cum arată robotul cu trăsături de model care va servi clienții

Bărbatul care a bătut recordul pentru cel mai scund om din lume este o persoană amabilă și extrovertită

Guinness l-a descris pe iranian ca fiind un bărbat foarte deschis, amabil și popular printre localnicii din satul său, părinții și comunitatea considerându-l „Mohammed”, potrivit acelorași surse menționate mai sus. Din cauza tratamentului costisitor, dar și al staturii, iranianul a încetat să mai meargă la școală și abia recent a învățat să își scrie numele:

„Continuarea tratamentului și slăbiciunea fizică a fiului meu sunt principalele motive pentru care a încetat să mai studieze, altfel nu are probleme mintale”, a declarat tatăl lui Afshin, citat de aceleași surse menționate mai sus.

În plus, Afshin nu poate călători singur prin sat și este întotdeauna însoțit de unul dintre părinții săi, preferând să fie cărat. Deși este un fan înfocat al fotbalului, Cristiano Ronaldo fiind unul dintre jucătorii lui preferați, înălțimea îl împiedică să participe la orice sport. Acesta s-a născut cu o greutate corporală de 700 de grame și a crescut până la aproape 6,5 kg.

„A fost un privilegiu să mă întâlnesc cu Afshin și familia sa și să-i spun că a fost declarat cel mai scund bărbat din lume. Primirea acestui titlu înseamnă o schimbare benefică în viața sa. Afshin este mai mult decât pregătit să se bucure de statutul său de celebritate. Deja, unul dintre visele sale se vor în deplini: va vizita Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume”, a declarat Craig Glenday, redactor-șef la Guinness World Records, citat de Mirror.co.uk.

Citește și: O femeie a găsit un câine pe stradă și l-a crescut timp de doi ani, apoi a făcut o descoperire. Ce era, de fapt, animalul adoptat

De ce să pui zahăr peste blugii tăi. Trucul care promite să readucă la viață perechea de pantaloni îndrăgită... Butonul „Magic” care dezgheață parbrizul mașinii în câteva secunde. Trucuri pe care șoferii nu le-au știut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x