Antena Căutare

Cine este Geta Brătescu, românca celebrată astăzi pe prima pagină Google. Care este povestea ei

Google o omagiază astăzi pe românca Geta Brătescu, una dintre marile reprezentante ale artei plastice din țara noastră.

captura cu google doodle care o celebreaza pe geta bratescu Galerie
Geta Brătescu a fost director artistic al revistei de literatură și artă Secolul 20/21

Geta Brătescu a venit pe lume pe data de 4 mai 1926, în Ploiești. A urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București, în perioada 1945- 1949. A avut profesori de renume, printre ei numărându-se George Călinescu și Tudor Vianu.

Care este povestea Getei Brătescu

Academia de Arte Frumoase a atras-o ca un magnet pe Geta Brătescu, care s-a decis să se înscris. Din păcate, a fost nevoită să se retragă din cauza cenzurii comuniste. 24 de ani mai târziu a urmat cursurile Institutului de Arte Plastice ”Nicole Grigorescu” din București.

Citește și: Utilizatorii de smartphone sunt vizați de Google mai mult decât de Apple. Ce date colectează sistemele de operare

Artistă plastică, fotografă, eseistă și scriitoare, Geta Brătescu este una dintre cele mai semnificative personalitați în arta contemporană est-europeană. Aceasta are o carieră de peste 60 de ani, timp în care s-a bucurat din plin de aprecierea publicului și specialiștilor din domeniul în care a activat.

Geta Brătescu, recompensată cu titlul Doctor honoris causa

Opera artistică a Getei Brătescu include lucrări de grafică, desen, colaj, fotografie și ilustrație de carte.

Ea a primit în 2008 titlul de Doctor honoris causa al Universității Naționale de Arte din București, acordat pentru remarcabila sa contribuție la dezvoltarea artei românești contemporane.

Citește și: Cele mai căutate vedete pe Google. Ce nume au apărut cel mai des în căutările oamenilor din 2020

De asemenea, Geta Brătescu a fost director artistic al revistei de literatură și artă Secolul 20/21. Un sumar al creației sale a făcut obiectul retrospectivei personale organizate la Muzeul Național de Artă în decembrie 1999.

În luna mai 2007 artista a expus desene inedite la UNAgaleria în expoziția cu titlul „Cinci minute”, conform Wikipedia.

Puțini pot ghici ce meserie are Romi Chase. Are un look provocator, dar profesia este absolut obișnuită... Medicii i-au spus că va naște 7 copii, dar a avut o surpriză uriașă când a intrat în sala de nașteri: a adus 9 pe lume...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x