Antena Căutare

Comoara din Rusia! Un zacamant urias de diamante a fost descoperit in Siberia

Rusia va deveni numarul 1 mondial daca va incepe sa exploateze zacamantul de diamante gasit in Siberia. Descoperit in 1970, sub un crater  vechi de 35 de milioane de ani, format in urma coliziunii unui asteroid cu Pamantul, zacamantul a fost unul din cele mai bine pazite secrete ale rusilor pana in prezent.

In cele din urma, guvernul s-a decis sa le ofere savantilor de la Institutul de Geologie Novosibirsk permisiunea de a dezvalui jurnalistilor informatii si detalii despre "comoara din adancuri". Potrivit datelor furnizate presei, zacamantul ar ascunde pietre de doua ori mai dure decat cele care se gasesc pe piata, fiind ideale pentru uz industrial sau stiintific.

"Resursele de diamante super-dure continute de zacamantul Popigai sunt de zece ori mai mari decat toate rezervele cunoscute la nivel mondial.(…) Vorbim de trilioane de carate. Prin comparatie, rezervele actuale din Yakutia sunt estimate la un miliard de carate", spune Nikolai Pokhilenko, directorul Institutului de Geologie si Mineralogie Novosibirsk.

Totusi, diamantele ar putea fi folosite mai mult pentru uz industrial, decat in confectionarea bijuteriilor.

FOTO: diamondfields.com

Cum papa un pitonas una bucata aligator la masa de pranz!... Un nou document istoric zguduie crestinismul! "Evanghelia sotiei" arata ca Iisus nu a fost celibatar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x