Antena Căutare

Condamnata sa nu imbatraneasca: O americanca de 20 de ani arata si gandeste ca un bebelus de 10 luni

Desi s-a nascut acum 20 de ani, o fata din America arata si gandeste ca un bebelus de 10 luni. Dezvoltarea ei psihica si fizica s-a oprit inainte ca ea sa poata merge macar in picioare, din cauza unei boli atat de rare, incat medicii au numit-o Sindromul X. Medicii spun ca in ADN-ul fetitei ar putea descoperi secretul tineretii fara batranete.

In ultimii 20 de ani, Melanie si Howard Greenberg au avut grija de fiica lor, Brooke, asa cum alti parinti au grija doar de bebelusi. De cand s-a nascut, fata a evoluat foarte putin si a ramas la nivelul unui bebelus de 10 luni.

Brooke Greenberg s-a nascut pe 8 ianuarie 1993, in statul american Maryland. Fetita a venit pe lume cu o luna inainte de termen si a cantarit numai 1,8 kilograme. A avut si o malformatie la ambele picioare, corectata chirurgical. Aceasta parea sa fie singura problema medicala a lui Brooke.

“De la un an pana la patru ani, Brooke s-a schimbat, a mai crescut. Dar, la patru ani, patru spre cinci, s-a oprit. Singurele lucruri care imbatranesc si cresc odata cu Brooke sunt parul si unghiile ei.”, a declarat tatal fetei.

In primii sase ani de viata, fata a avut de sapte ori ulcer perforat, a facut un accident vascular cerebral si a fost suspectata de medici ca ar avea o tumora pe creier. Copilul a fost consultat de zeci de medici care i-au prescris diverse tratamente, majoritatea cu hormoni de crestere. Nimic nu a functionat.

In timp, parintii fetei au invatat insa sa se adapteze la situatia fiicei lor. “Daca cineva ne-ar bate la usa acum si ar spune ca asta e o pastila care o va face bine pe Brooke, in primul rand i-as spune ca nu e nimic in neregula cu ea. In al doilea rand, i-as spune multumesc, dar nu!”, a mai spus tatal lui Brooke.

Brooke merge la o scoala speciala unde ia cursuri de muzica si arta, in timp ce medicii continua sa investigheze boala de care sufera. Unii cred chiar ca rezolvand acest caz ar putea descoperi secretul tineretii fara batranete.

"Are in fata un viitor minunat! Atata timp cat este aici, eu si Howard ne vom asigura ca o asteapta un viitor minunat', a declarat mama lui Brooke.

Foto: katiecouric.com

Un cavou cu termopane si panouri solare, atractia unui cimitir din Iasi... Un schior s-a luat la intrecere cu o masina: Cum a reusit sa o invinga...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x