Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Chefi la cutite

„Nu vei avea pretenția să facem amor și nu îmi vei reproșa asta!”. Condițiile dure pe care Albert Einstein i le-a impus primei lui soții, înainte de divorț

După ce dragostea dintre el și prima lui soție s-a stins, Albert Einstein i-a impus acesteia o serie de condiții dure, pentru a putea conviețui, de dragul copiilor lor. Mileva Marić a fost de acord cu aceste reguli un timp, după care și-a luat cei doi fii și l-a părăsit pe celebrul fizician.

După ce dragostea dintre el și prima lui soție s-a stins, Albert Einstein i-a impus acesteia o serie de condiții dure, pentru a putea conviețui, de dragul copiilor lor. Mileva Marić a fost de acord cu aceste reguli un timp, după care și-a luat cei doi fii și l-a părăsit pe celebrul fizician.

După 11 ani de căsnicie, Albert Einstein și soția lui, Mileva Marić, au ajuns împreună la concluzia că dragostea dintre ei a luat sfârșit și au încercat să găsească o soluție. Cei doi nu au vrut să divorțeze, ci să rămână sub același acoperiș spre binele copiilor lor.

Însă, n-au rămas împreună oricum! Ca să poată trăi împreună în continuare, Albert Einstein i-a impus soției lui o serie de condiții, potrivit lui Walter Isaacson, în cartea „Einstein: His Life and Universe”.

Prima dintre aceste reguli a avut și câteva subpuncte. Suna așa: „1. Te vei asigura că: hainele îmi sunt spălate, călcate și puse în ordine; îmi primesc cele trei mese la timp, în camera mea; 3. dormitorul și biroul meu sunt curate și, mai ales, că masa mea este păstrată doar pentru mine”.

Cea de-a doua condiție pe care Albert Einstein i-a impus-o siției lui s-a referit strict la relația lor personală.

„Vei renunța la orice fel de relație personală cu mine, întrucât astfel de relații nu sunt necesare din rațiuni sociale. Mai ales, vei renunța la pretențiile ca eu să stau acasă cu tine sau să călătoresc cu tine”, a decis Einstein.

Albert Einstein nu s-a oprit aici. El a vrut să se asigure că soția lui cunoaște toate limitele.

„Nu vei aștepta să întreții relații intime cu mine și nici nu îmi vei reproșa ceva din această cauză. Vei înceta să îmi mai vorbești dacă îți voi cere acest lucru. Vei pleca din dormitorul sau biroul meu imediat, fără să te împotrivești, atunci când îți cer eu”, i-a mai impus Albert Einstein soției lui.

„Nu vei încerca, prin cuvinte ori comportament, să îmi creezi o imagine proastă în fața copiilor noștri”, a fost ultima condiție pe care Albert Einstein i-a impus-o Milevei Marić.

Deși aceste condiții par foarte dure, Mileva Marić le-a acceptat... pentru o perioadă. Au trecut câteva luni până când soția lui Albert Einstein s-a răzgândit. Femeia și-a luat cei doi fii și l-a părăsit pe Albert Einstein, plecând din Berlin în Zurich.

Oficial, Albert Einstein și Mileva Marić au divorțat cinci ani mai târziu, perioadă în care nu au păstrat legătura.

Albert Einstein a întâlnit-o pe prima lui soție, Mileva Marić, în anul 1896, în Zurich, când ea studia matematică și fizică. Cei doi s-au căsătorit în ianuarie 1903.

Ulterior, Albert Einstein a mai fost căsătorit cu Elsa Einstein, în perioada 1919 – 1936. Fizicianul a avut trei copii, toți din căsnicia cu Mileva Marić - Hans Albert Einstein, Eduard „Tete” Einstein și Lieserl Einstein.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro