Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Animatie: Vaiana

Copiii nu sunt în siguranță nici acasă! O fetiță a fost hărțuită de un străin care a accesat camera de supraveghere instalată de părinți. Ce a pus-o pe copilă să facă

Sunt imaginile ce au îngrozit părinți din întreaga lume. O copilă a fost abordată de un individ necunoscut prin camera de supraveghere montată în camera ei.

O fetiță de opt ani a fost hărțuită de un hacker

Hackerii au învățat să acceseze dizpozitivele folosite de oameni tocmai pentru a se simți în siguranță. O înregistrare video tulburătoare circulă pe internet de câteva zile.

O fetiță, în vârstă de opt ani, din Mississippi, SUA, a fost hărțuită de un bărbat care a reușit să preia controlul asupra camerei montate de părinții copilei în camera ei.

Ashley LeMay, mama celei mici, asistentă medicală, a povestit pentru CNN că a instalat camera în dormitorul fiicei sale pentru a o putea supraveghea în timp ce lucrează ture de noapte.

„M-am documentat foarte mult înainte de a alege modelul acesta. Chiar mă simţeam în siguranţă”, a spus ea.

„Sunt prietenul tău cel mai bun, Moșul”

Dialogul dintre hacker și fetiț a fost înregistrat pe cardul de memorie al dispozitivului:

„Cine e acolo?” a întrebat copila. „Sunt prietenul tău cel mai bun, Moşul”, a răspuns vocea.

Hackerul a continuat să îi vorbească fetei, încurajând-o să distrugă încăperea.

Reprezentanții companiei care a fabricat dispozitivul au infirmat varianta existenței unui punct slab în securitatea aparatului, punând hăckuirea pe seama parolelor slabe alese de proprietari.

Recomandari