Antena Căutare

Creatura acvatică ce seamănă cu un jeleu. Ce au descoperit cercetătorii și ce particularități are peștele bizar

Peștele spinos cu ventuză, denumirea în engleză a cercetătorilor fiind spiny lumpsucker fish, este o specie rară de creatură acvatică ce a impresionat privitorii prin felul în care arată.

peste spinos cu ventuza de culoare portocalie in ocean, in intuneric Galerie
Peștele spinos cu ventuză, denumirea în engleză a cercetătorilor fiind spiny lumpsucker fish, este o specie rară de creatură acvatică ce a impresionat privitorii prin felul în care arată. | Shutterstock

Peștele de dimensiuni mici arată întocmai ca un jeleu, neavând solzi. De aceea, textura pielii sale a fost comparată cu un jeleu. O particularitate care îl face bizar este ventuza pe care o are pe burtă, care îl ajută să se prindă de diferite plante acvatice și suprafețe alunecoase din ocean.

Ce particularitate bizară are peștele "jeleu"

Peștele care arată ca un jeleu este un pește aproape complet rotund, semănând cu un pește balon, dar la o scară mult mai mică. Această creatură acvatică face parte din famili Cyclopteridae, care cuprinde aproximativ 30 de specii.

Acest pește are o mărime aproximativă de 2,5 cm și este considerat o specie adorabilă datorită felului amuzant în care arată, de parcă ar fi o jucărie sau un jeleu. Această specie de pești se găsește în număr mare în apele reci din Oceanul Arctic, în Nord Atalantic și în Pacificul de Nord.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Creatura găsită în Florida, asemănătoare cu un șarpe, care măsura aproape 1 metru. Și cercetătorii au fost uimiți să o descopere

Mulți cercetători au comparat acești pești fie cu un jeleu, fie cu un ochi uman, care la rândul lui are ochi și o ventuză. Felul bizar în care arată a atras atenția multora, iar specia a fost intens studiată.

Se pare că în bucătăria islandeză acești pești sunt cosiderați o delicatesă, dar doar masculii. Se spune că femelele nu au deloc un gust bun și sunt folosite în acvarii mari doar pentru depunerea de ouă.

Unde trăiesc acești pești cu înfățișare ciudată

În primul lor an de viață, peștii spinoți cu ventuză trăiesc mai mult ascunți printre alge, plutind liber, din cauza formei lor rotunde care nu le permite să se deplaseze altfel. Mulți dintre ei se folosesc de ventuza de pe burtă pentru a se atașa de plantele marine.

După ce mai cresc, acesștia se desprind de pe alge și plutesc în voie aproape de suprafața apei, contrar felului în care trăiesc majoritatea speciilor de pești. Femelele sunt, de regulă, mai mari decât masculii și își părăsesc repede puii.

Citește și: Creatura bizară care a tulburat Internetul, a cărei față pare a fi dintr-un film de groază. "Parcă ar fi Alien"

Masculii acestei specii sunt niște părinți excelenți, care își îngrijesc și apără puii. De regulă, masculii pregătesc cuibul unde femeile vor depune apoi ouăle, iar ei le vor fecunda. După ce depun ouăle, femeile pleacă. Masculii rămân pentru 3-8 săptămâni să păzească și să protejeze ouăle.

După ce puii ies din ouă, masculii se întorc la plutitul în derivă, spre suorafața oceanului, potrivit Scientific American.

Cheryl McGregor și logodnicul ei Quran McCain, cuplul controversat, cu o diferență de vârstă de 37 ani. Cum arată îndrăg... Doi soți au găsit o cutie ruginită în curtea casei. Peste ce comoară au dat când au deschis-o și ce poveste uluitoare au...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x