Antena Căutare

Creatura bizară filmată de doi înotători în timpul unor scufundări. Ce s-a întâmplat când au ajuns la suprafață

Doi înotători au reușit să filmeze o creatură neobișnuită în timpul unor scufundări în apropiere de coasta Japoniei. Imaginile au ajuns virale și pe internet, luându-i prin surprindere chiar și pe cei mai pricepuți scafandri. 

Creatura bizară filmată de doi înotători în timpul unor scufundăr

Captură Video/Pixabay

Așa cum bine știm, mările și oceanele ascund în continuare unele dintre cele mai mari mistere. Un filmuleț cu o creatură de mare uriașă face în prezent înconjurul internetului, după ce doi înotători au surprins un moment pe cât de impresionat, pe atât de înfricoșător.

În timpul unor scufundări în largul coastei de vest a Japoniei, Yosuke Tanaka, în vârstă de 41 de ani, și soția lui, Miki, au dat peste o creatură rar întânită de oameni. Un calamar lung de peste doi metri le-a ieșit acestora în „întâmpinare”, iar înotătorii au trăit una dintre cele mai intense experiențe din viața lor.

Citește și: Creatură "terifiantă" găsită în toaletă. Imaginile care te vor face să te uiți de două ori înainte de a folosi baia

Creatura bizară filmată de doi înotători în timpul unor scufundări. Vietatea avea peste doi metri

Cei doi parteneri, care dețin o afacere cu scufundări orașul Toyooka, au aflat de la un vânzător de echipamente de pescuit că a fost zărită în golf o creatură gigantică, astfel că s-au decis să meargă în cautarea ei. Din pură curiozitate, dar și dornici de aventură, aceștia au pornit cu o barcă în cautarea vietății uriașe, iar apoi au pornit pe urmele acesteia scufundându-se.

În timp ce cercetau golful, Tanaka și Miki au văzut o pereche de tentacule gigantice mișcându-se și și-au dat seama rapid că au găsit ceea ce căutau. Cei doi au imortalizat momentul inedit, iar filmulețul cu marea descoperire a ajuns viral pe internet. Când au ajuns spre suprafață, și-au dat seama că este vorba despre un calamar de mărimi cu adevărat impresionante.

Partenerii au trecut la rândul lor prin clipe intense, fiind uimiți de proporțiile creaturii de mare. „I-am putut vedea tentaculele mișcându-se. M-am gândit că ar fi periculos să fiu apucat cu putere și „târât” undeva. Nu avea tipul clasic de mișcări agile ale animalelor marine, ci mai degrabă își mișca tentaculele foarte încet”, a declarat bărbatul, potrivit Yahoo News.

Imaginile în cauză arată calmarul uriaș plutind aproape de suprafață, cu tentaculele sale enorme în spate, în timp ce cuplul înoată în apropiere. Animalul marin părea să fie netulburat de prezența celor doi.

Citește și: Creatura care seamănă cu un „extraterestru” care a pus pe jar tot internetul. Este complet transparentă și are antene

Cât de mult pot crește calamarii uriași

Un cercetător onorific de la Muzeul Național al Naturii și Științei din Tokyo a declarat că specimenul avea probabil în jur de 1 sau 2 ani, în funcție de dimensiunea sa. Deși internauții au fost uimiți de mărimea acestuia, specialiștii au explicat că un calmar uriaș poate crește și până la 11 metri. Interacțiunile omului cu aceștia sunt însă destul de rare, motiv pentru care filmulețul celor doi parteneri curajoși reprezină o adevărată . Aceștia au recunoscut că a fost într-adevăr o experiență pe care nu o vor uita niciodată.

Calamari giganți au mai apăruit ocazional de-a lungul coastei Japoniei, ultima dată fiind observat un exemplar în martie 2022. Prădătorii principali ai acestor animale marine sunt cașaloții.

Povestea incredibilă a unui bărbat care a supraviețuit 24 de zile pe mare doar cu ketchup. Cum a fost salvat... Ea este femeia care susține că nu poate zbura la low cost din cauza bustului prea mare: „Sânii mei au provocat accidente...
Stratul de ceară de pe mere. Ce spun specialiștii despre el și cum poate fi eliminat
Fructele din supermarketuri sunt frumoase. Au o formă atât de uniformă, sunt atât de...
Horoscopul zilei de 23 martie 2023. Racii au parte de o zi minunată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 23 martie 2023 spune că Racii se vor bucura de clipe și momente care le vor...
Parteneri
Icre de fasole cu ceapă caramelizată. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x