”Creatura” cu un aspect neobișnuit, care i-a speriat pe localnici. Puțini și-au dat seama ce este și de ce are atâtea ”tentacule”

O ”creatură marine”, pe care cuplul care a găsit-o a numit-o o ”moluscă cu picior mare” a creat vâlvă în mediul online după ce imaginile cu ea au ajuns pe mai multe rețele sociale.

O ”creatură marine”, pe care cuplul care a găsit-o a numit-o o ”moluscă cu picior mare” a creat vâlvă în mediul online

Shutterstock.com

„Poate cineva să identifice acest animal - găsit pe coasta de sud a NSW? Arată de parcă ar putea fi un fel de moluscă cu ”picior” mare, dar dimensiunea și gruparea tentaculelor ne-au nedumerit”, scria utilizatorul Palawinskip pe Reddit.

Mulți s-au grăbit să-și expună părerile și, într-un final, tânărul a obținut un răspuns. Ei bine, cuplul a crezut că este vorba despre un animal, însă adevărul era departe de asta. Se pare că sutele de ”tentacule” acopereau, de fapt, o țeavă de metal ajunsă pe plaja din New South Wales.

Citește și: O femeie de 29 de ani iubește un bărbat de 59. Ce detaliu neașteptat a dezvăluit Devin Kennedy despre căsnicia lor

”Se simt moi și fibroși, ca un fel de țesut și se mișcau independent de adiere”, a notat internautului. Unii cititori au identificat creaturile ce acopereau metalul ca fiind goos barbacle, numite și garnacte de gâscă, aduse frecvent pe plajele australiene de valurile puternice.

Can anyone ID this animal - found on NSW south coast? Looks like possibly some sort of mollusc with a big 'foot' , but the size and grouping had us perplexed. from r/australia

Citește și: Nicola Sullivan pare o femeie normală până renunță la hainele sport. Copiii ei nu pot să o privească, iar străinii o evită

Ce sunt ”Garnactele de gâscă”

Cunoscute și sub denumirea de Garnactele de gâscă, crustaceele se găsesc de obicei în grupuri mari care, în căutare de hrană, se agață de roci, diguri sau obiecte plutitoare.

Vietățile au o suprafață dură, sub care se găsește un țesut moale, ce le pemite să prindă particulele mici de alimente. Ele trăiesc pe zonele intertidale, în apele și oceanele de coastă.

Citește și: Toți râd de Tess Holliday că este supraponderală până află câți bani îi aduce corpul său anual. Ce salariu fabulos are

Garnactele de gâscă sunt, de asemenea, delicatese cunoscute în țări precum Spania și Portugalia. Prețul lor nu este unul la îndemâna tuturor, un kilogram ajungând să coste aproximativ 500 de dolari.

Ultimele știri