Antena Căutare

Cu ce se curătă canapelele din piele? Soluțiile pe care orice gospodină le are în casă

Canapeaua din piele, o piesă de mobilier care îți va personaliza întreaga casă este pe cât de frumoasă, pe atât de greu de întreținut.

Cu ce se curătă canapelele din piele? Soluțiile pe care orice gospodină le are în casă
Canapea piele

Canapeaua din piele, o piesă de mobilier care îți va personaliza întreaga casă este pe cât de frumoasă, pe atât de greu de întreținut.

Deşi pielea pare a fi un material durabil în timp, totuşi te poți confrunta cu foarte multe „surprize” neplăcute dacă nu o îngrijeşti corespunzător. Aşadar, dacă nu ştii cu ce se curată canapelele din piele, citeşte instrucţiunile de mai jos şi vei reuşi să îţi păstrezi că nouă cea mai iubita piesă de mobilier din locuinţa.

Diva Hair îți dezvăluie pașii care trebuie urmați pentru curăţarea canapelei din piele. Este important de știut că acestea ar trebui curăţate la una-două luni ori cel puţin o dată la 5-6 luni, dacă nu petreci prea mult timp în casă respectivă, urmând instrucţiunile următoare:

1. Aspiră canapeaua din piele

Aspiră întreagă suprafaţă a canapelei şi insistă în zonele în care se adună praf. Îţi recomandăm, dacă ai unul, să ataşezi un accesoriu cu cap subţire la furtunul aspiratorului. Astfel vei putea pătrunde mai uşor în zonele greu accesibile.

2. Foloseşte o soluţie homemade

Amestecă apă şi oţet alb în cantităţi egale, după care înmoaie o cârpă moale în soluţia obţinută şi stoarce-o bine. Începe să ştergi canapeaua din piele întâi de pe spătar şi apoi în partea de jos. Spală cârpă în soluţia formată din apă şi oţet la un anumit interval. Stoarce-o bine pentru a nu încarcă piesă de mobilier de apă.

De asemenea, poţi să înlocuieşti oţetul cu un săpun cu proprietăţi hidratante, care să nu usuce materialul. Insistă în locurile unde observi diverse pete de murdărie, iar la final, ai grijă să îndepărtezi orice urmă de săpun de pe suprafaţă materialului.

3. Usucă piesă de mobilier din piele

Dacă te gândeşti să foloseşti un uscător de par pentru a usca această piesă de mobilier din piele, nu este deloc o idee bună. Acesta poate deshidrată pielea şi cu timpul poate conduce la deteriorarea ei. Cea mai bună soluţie este să foloseşti un prosop uscat, de preferat unul dintr-un material care nu lasă scame în urmă.

4. Oferă luciu canapelei

Dacă nu ştii cu ce se curată canapelele din piele atunci când vrei să le oferi puţin luciu, apelează la această soluţie naturală. Bineînţeles, poţi să foloseşti şi produse din comerţ, însă trebuie să ai în vedere că acestea au multe substanţe chimice în compoziţia lor.

Că să obţii soluţia despre care am menţionat mai sus, amestecă în cantităţi egale oţet alb şi ulei din seminţe de în. Utilizează o cârpă foarte moale pentru acest pas şi aplică soluţia pe canapeaua din piele prin mişcări circulare şi blânde. După aceea, las-o să îşi facă efectul peste noapte. A două zi şterge canapeaua cu o bucată de pânză pentru a îndepărta excesul de ulei, astfel încât să oferi aspect de luciu natural.

Cu ce se curată canapelele din piele în caz de pete şi urme încăpăţânate
Atunci când nu reuşeşti să cureţi bine canapeaua din piele, eventual dacă observi mucegai pe ea, îndepărtează urmele respective cu o soluţie formată din apă şi spirt, ambele ingrediente adăugate în cantităţi egale.

Te întrebi cu ce se curată canapelele din piele dacă au fost desenate cu markerul? Ei bine, poţi să foloseşti cu încredere un spray cu aerosoli. În schimb, dacă ai observat urme de pix pe canapea, aplică puţin ulei esenţial de eucalipt. Iar pentru petele de grăsime te poţi baza întotdeauna pe bicarbonat de sodiu. Aplică puţin pe zona afectată şi lasă pudra să îşi facă efectul timp de câteva ore, după care indeparteaz-o.

Alte soluţii la care poţi să apelezi pentru a îndepărta cu succes petele încăpăţânate sunt: dizolvant fără acetonă, şerveţele umede pentru bebeluşi şi chiar pastă de dinţi, însă nu variantele sub formă de gel. Totuşi, testează înainte aceste produse pe o suprafaţă mai puţin vizibilă. De asemenea, ia în calcul că şerveţelele umede pot lasă anumite urme pe canapea.

Acum că ştii cu ce se curată canapelele din piele, va fi o sarcina uşoară să le menţii curăţate şi lucioase pe viitor. Nu va mai fi nevoie să investeşti în produsele bogate în substanţe chimice din comerţ.

Sursa: divahair.ro

Vine 14 februarie și vrei să-ți păstrezi banii în portofel? STUDIU: Majoritatea femeilor și-ar părăsi partenerul dacă nu... La mulți ani, Dr. Quinn! Cum arată ”doctorița” iubită de milioane de români la 65 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x