Antena Căutare

Cum arată cea mai singuratică persoană din lume. I se spune Mowgli și locuiește în Siberia, unde se fac -50 grade iarna

Agafya Lykova, în vârstă de 76 de ani, trăiește în Siberia, Rusia, după ce familia ei a fugit de persecuția religioasă în 1936.

agafya lykova, rusoaica care traieste singura in pustietate, in siberia, rusia Galerie
Agafya Lykova, în vârstă de 76 de ani, trăiește singură în Siberia, Rusia, după ce familia ei a fugit de persecuția religioasă în 1936 | Profimediaimages.ro

Practic, aceasta locuiește departe de civilizație, într-o manieră similară cu cea a țăranilor din secolul al XVIII-lea.

Acum, o nouă casă este construită pentru ”cea mai singură femeie din lume”, astfel încât să poată supraviețui condițiilor grele din Siberia.

Care este povestea Agafyei Lykova

Agafya Lykova nu s-a refugiat singură în acest loc, însă este singura din familia sa care a rămas în viață. Trăiește în același loc de zeci de ani, în cabana în care s-a născut și care a mai fost recondiționată, de-a-lungul vremii, de tatăl și frații săi.

În ciuda condițiilor de mediu neprielnice, femeia a reușit să atingă vârsta de 76 de ani pentru că a învățat de mică să se gospodărească: își cultivă grădina, are grijă de animale.

Cu toate acestea, în regiunea unde temperaturile ating iarna chiar și -50 de grade, lui Agafya îi este tot mai greu să reziste.

Citește și: A fost poreclită “Fata Elf” după ce și-a lungit urechile și umplut corpul de tatuaje. Cum arăta Salla Mikkonen înainte

Autoritățile din Rusia încearcă să o ajute pe femeie prin construirea unei locuințe mai călduroase, în care să-și petreacă liniștită ultimii ani din viață.

Noua ei casă va fi izolată, promit acestea și Agafya va beneficia de ajutorul unei persoane în cele mai reci luni de iarnă.

Cum au descoperit existența Agafyei Lykova

Familia ei, care făcea parte dintr-o sectă religioasă ortodoxă, numită Old Believers, a fentat autoritățile sovietice mai mult de 40 de ani după ce au fugit în pustietate.

Citește și: Benny Winter și-a acoperit fața și corpul cu tatuaje. Cum arăta înainte să investească 22.000 lire în aspectul lui

În cele din urmă, proprietatea lor îndepărtată și dealurile cultivate au fost văzute accidental din aer de un grup de geologi sovietice. Nikoly Sedov, fiul unuia dintre cei care au găsit familia în 1970, o ajută pe Agafya în timpul iernii.

Tatăl și frații ei au murit la trei decenii după ce au fugit de represiunile lui Stalin.

Vezi mai multe imagini cu Agafya Lykova și felul în care trăiește în GALERIA FOTO atașată.

(P) Istoria piraților: Cum au apărut "bandiții apelor"... Babette Davis, femeia de 70 de ani care și-a serbat aniversarea în costum de baie. Ce face pentru a arăta așa la vârsta ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x