Antena Căutare

Cum arată creatura marină bizară cu 300 de dinți, cunoscută sub numele de „fosila vie”. Este înfiorătoare imaginea completă

A fost găsit un rechin preistoric bizar cu 300 de dinți, cunoscut sub numele de „fosilă vie”. Rechinul cu volan, cunoscut sub numele de „fosila vie”, datează de acum milioane de ani, iar pescarii au fost uimiți să vadă speciile rare.

colaj de fotografii cu creatura marina rara, fisila vie, veche de 80 de milioane de ani
A fost găsit un rechin preistoric bizar cu 300 de dinți, cunoscut sub numele de „fosilă vie”. Rechinul cu volan, cunoscut sub numele de „fosila vie”, datează de acum milioane de ani, iar pescarii au fost uimiți să vadă speciile rare. | Mirror

Un rechin preistoric cu 300 de dinți oferă o perspectivă incredibilă asupra unei specii rar întâlnite. Rechinul cu volan înoată în adâncurile oceanului încă de pe vremea dinozaurilor și este adesea numit „fosilă vie”, deoarece în cei 80 de milioane de ani de când se știe că trăiesc pe pământ, peștii abia s-au schimbat. În 2017, niște pescari au fost uimiți să vadă creatura rară când a fost scoasă din ocean, lângă Portugalia, de la adâncimi enorme.

Ce este și cum arată corpul acestei creaturi marine vechi de milioane de ani

Cu 300 de dinți și un corp lung și subțire, rechinul - vărul îndepărtat al altor rechini precum marii albi - a fost descris ca fiind „ un șarpe”, potrivit National Geographic. Vorbind cu SIC Noticisas TV, cercetătorii de atunci au spus că desfășoară un proiect al Uniunii Europene pentru a minimiza capturile care rezultă în timpul pescuitului comercial, când au dat peste una dintre cele mai rare capturi din lume.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Creatura cu un ochi, fără nas și gură, care s-a născut în gospodăria unui bărbat. Ce este vietate deformată

Peștele găsit a fost măsurat la aproximativ 5 metri lungime, iar imaginile distribuite în mediul online arată creatura cu sute de dinți, cu aspect intimidant și un corp lung și subțire. Cu toate acestea, în ciuda împărtășirii online a imaginilor cu dinții săi înspăimântători, cunoștințele despre creatura rar văzută sugerează că acestea reprezintă cea mai mare amenințare pentru alți pești - având o falcă imensă care ajută această creatură marină în a prinde prăzi mari, potrivit publicației Mirror.

National Geographic raportează că într-o declarație publicată de Institutul portughez pentru mare și atmosferă, ei au remarcat că de fapt se știe puține despre această specie. A fost găsit în apele de peste Atlantic și în apele de pe coastele Japoniei și Australiei, dar pentru că rechinul trăiește la adâncimi extreme și, de fapt, este rar prins, oamenii de știință nu sunt siguri de cât de mulți sunt în populație. Dar au fost găsite fosile din aceeași specie care datează de acum milioane de ani.

Citește și: A scos din apă peștele, dar nu și-a imaginat că va ieși o astfel de creatură. Chipul l-a îngrozit

Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii listează rechinul cu volan ca fiind o specie care nu provoacă acum îngrijorare, dar s-a remarcat că o creștere a pescuitului comercial în apă adâncă ar putea crește probabilitatea ca rechinul cu volan să devină o captură obișnuită și nu se dorește, cu toate acestea, stârpirea speciei.


Cu cât este plătită o persoană ca să testeze timp îndelungat mâncarea de tip fast-food de la cele mai cunoscute restaura... Creatura cu un ochi, fără nas și gură, care s-a născut în gospodăria unui bărbat. Ce este vietate deformată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x