Antena Căutare

Cum să cureți sau să tai ceapa fără să plângi! Trucul rapid ce te scapă de lacrimi

Cum să cureți și să tai ceapa fără să plângi e una dintre cele mai frecvente întrebări pe care ni le punem atunci când gătim. Un bărbat a dezvăluit un truc extrem de simplu, rapid și eficient pentru a scăpa de lacrimi.

persoana care taie o ceapa Galerie
Un bărbat a dezvăluit pe TikTok ce truc folosește pentru a scăpa de lacrimi atunci când curăță sau toacă ceapă | sursa foto: Shutterstock

Ceapa este un ingredient nelipsit din bucătăriile oamenilor de pretutindeni. În salate, sosuri sau mâncăruri diverse, această legumă este apreciată mai ales pentru aroma intensă pe care o conferă preparatelor.

Totuși, singurul dezavantaj al acesteia este faptul că produce lacrimi. Un bărbat a dezvăluit ce truc poți să folosești ca să tai și să cureți ceapa fără să plângi.

Cum poți să cureți și să tai ceapa fără să îți curgă lacrimi

Max McCann este pasionat de gătit și folosește fiecare ocazie pe care o are pentru a pregăti tot felul de rețete gustoase. În mod firesc, ceapa nu lipsește nici din bucătăria acestuia. Sătul totuși să îi curgă lacrimile atunci când taie sau curăță leguma cu pricina, omul a căutat un truc pentru a scăpa de acest disconfort și aparent l-a și găsit.

Citește și: Cum îți dai seama care este ceapa bună și care este veche, de foarte mult timp

Încântat că metoda lui dă roade, Max McCann a filmat totul și a publicat clipul video pe TikTok. Într-un timp extrem de scurt, postarea a adunat aproximativ un milion de vizualizări și sute de comentarii din partea internauților.

Mulți au dorit să încerce trucul și se pare că acesta a dat roade, scăpând de lacrimi pe cei care au încercat apoi să curețe sau să toace ceapă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Înainte de-a te apuca de tocat sau de curățat ceapă trebuie să pui o cârpă sau un șervețel umed pe tocător. Acidul ce cauzează lacrimile va fi mai atras de apa din apropiere decât de glandele tale lacrimale, potrivit lui Max McCann, a cărui dezvăluire a fost relatată de mirror.co.uk.

De asemenea, mai există și alte trucuri ce te pot ajuta să cureți sau să toci ceapa fără să plângi. Unii susțin faptul că simplul gest de-a mesteca (gumă sau o bucată de pâine) previne iritațiile cauzate de tăierea cepei.

Citește și: Ce se întâmplă dacă pui la fiert cojile de ceapă și bei zeama acestora

Un alt truc folosit de mulți în bucătărie este să lase ceapa în apă ptr câteva minute sau să presare ceapă peste ea. Alții, în schimb, aprind o lumânare, fiindcă se spune că substanțele pe care ceapa le eliberează sunt atrase mai mult de flacără decat de canalele lacrimale. Pe YouTube, numeroase persoane pasionate de gătit susțin că îndepărtarea miezului cepei poate preveni apariție lacrimilor.

O femeie a vrut să facă o poză, dar a observat ceva straniu. S-a speriat când a văzut ce apare în oglindă, lângă ea... Un bărbat a primit interdicția de-a părăsi Israelul timp de 8.000 de ani, după divorț. De ce a primit această pedeapsă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x