Antena Căutare

Cum scapi de condens și de mucegaiul de pe perete sau de la geam. Plante care te fac să renunți la soluțiile de curățat

Află cum poți să scapi de condens și de mucegaiul apărut pe perete sau la geam. Dacă te-ai săturat de soluții scumpe și care miros neplăcut, atunci descoperă ce plante te pot ajuta să scapi definitiv de mucegai și condens.

mucegai pe perete, condens sters cu o laveta galbena si femeie ce planteaza o planta in ghiveci Galerie
Descoperă ce plante te ajută să scapi de condens și de mucegai | profimedia

Mai ales în sezonul rece, condensul și mucegaiul sunt printre cele mai frecvente probleme cu care ne confruntăm. Temperaturile scăzute ne împiedică să mai aerisim casa des și acest lucru duce, în timp, la formarea igrasiei, dar și a condensului. Totuși, experții de la The Daily Eco, cunoscuți mai ales pe canalul lor de YouTube, au dezvăluit că poți renunța la soluțiile scumpe și cu miros neplăcut, fiindcă există anumite plante ce te pot ajuta să scapi de condens și mucegai.

Cum scapi de condens și de mucegaiul apărut pe perete sau la geam folosind anumite plante

Plantele de apartament au nu numai rol decorativ, ci și un rol benefic pentru casă și sănătate. Cei de la The Daily Eco au dezvăluit, în cadrul unui clip video publicat pe YouTube, faptul că plantele ne pot ajuta să scăpăm de condens și de mucegai. Practic, acestea pot avea rol igienizant într-o locuință.

Citește și: Cum cureți mucegaiul de pe rosturile de gresie și faianță. Soluție simplă, rapidă și ieftină. De ce clorul nu e recomandat

Prima plantă care te poate ajuta să scapi de umezeala excesivă din casă, prevenind astfel apariția mucegaiului, este crinul păcii. Nu necesită o lumină puternică și faptul că are capacitatea de-a absorbi umezeala din jur prin intermediul frunzelor ajută semnificativ la prevenirea apariției condensului și a mucegaiului.

Planta-păianjen seamănă foarte mult cu crinul păcii și are o capacitate mare de-a absorbi umezeala dintr-o încăpere, fapt pentru care cei care dețin o astfel de plantă nici nu mai trebuie să o ude la fel de des. Practic, frunzele își iau apa „din aer”, adică din umezeala prezentă într-o locuință.

Citește și: Cum scapi de mucegaiul de pe pereți. Truc simplu, ieftin și rapid pentru a îndepărta inclusiv igrasia

Pe locul trei în topul plantelor care te ajută să scapi de condens și de mucegaiul apărut pe perete sau la geam este Tillandsias sau planta de aer. Aceasta are capacitatea de-a se hidrata singură, mai ales că nu are rădăcini care se prind de pământ. Experții spun despre ea că este printre plantele cu cea mai mare capacitate de-a absorbi umezeala și de-a te scăpa de condens și de mucegai, arată cei de la express.co.uk.

La fel de utile sunt și plantele precum palmierul de bambus, iedera englezească, calathea sau niaouli. Chiar și menta se află în topul plantelor care te ajută să scapi de condens și de mucegaiul apărut pe perete sau la geam, fiindcă poate absorbi umezeala dintr-o încăpere.

Medicii i-au zis să renunțe la sarcină, însă mama a refuzat. Când s-a născut copilul, părinții au descoperit ceva neaște... Bărbatul care s-a despărțit de iubită pentru că nu îi plăcea ce făcea când gătea pizza. Gestul care a distrus relația...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x