Antena Căutare

Cum scapi de mucegaiul de pe pereți. Truc simplu, ieftin și rapid pentru a îndepărta inclusiv igrasia

Cum scapi de mucegaiul de pe pereți este una dintre cele mai frecvente întrebări atunci când vine vorba despre trucuri în materie de curățenie.

imagine cu mucegai si igrasie la geam Galerie
Descoperă ce truc simplu și rapid există ca să scapi de mucegai și igrasie | sursa foto: Shutterstock

Mucegaiul este una dintre cele mai frecvente si supărătoare probleme dintr-o locuință. De cele mai multe ori, soluțiile cumpărate nu au avut rezultat sau nu au ajutat prea mult la eliminarea igrasiei. Cineva a dezvăluit însă recent ce trebuie să faci ca să scapi de mucegaiul de pe pereți, folosind un truc cât se poate de simplu.

Cum scapi de mucegaiul și igrasia de pe pereți folosind un truc simplu, ieftin și rapid

Cu siguranță ai observat că, pe măsură ce temperaturile de afară scad, pe geamurile din casă începe să se formeze condensul. Uneori, totul se transformă în apă ce se prelinge pe rama ferestrelor sau pe pervazul interior. Din păcate, dincolo de aspectul inestetic, acest fenomen poate favoriza apariția mucegaiul pe pereții camerei respective.

Citește și: Cum scapi rapid de condensul de pe geamuri și de mucegaiul de pe pereți. Trucul simplu și ieftin

Medicii trag un semnal de alarmă și explică faptul că mucegaiul poate deveni extrem de periculos pentru sănătate, mai ales în cantități mari sau pe termen lung. Nu doar condensel, ci și excesul de umezeală din casă sau alți factori pot contribui semnificativ la apariția mucegaiul.

Citește și: Cum poți reduce condensul din casă

Cum scapi de el și ce truc simplu, ieftin și rapid există? Se pare că poți scăpa de urmele de mucegai de pe perete cu ajutorul unei plante. Dacă ai folosit oțetul, clorul sau soluțiile speciale și ai văzut că nimic nu dă roade și mucegaiul reapare, atunci poate că a venit momentul să încerci și o variantă mai puțin cunoscută, dar care promite să dea roade.

Citește și: Ce se întâmplă în organism dacă mănânci din greșeală alimente mucegăite. Ce spun experții

Astfel, cei care au mucegai pe pereți și vor să scape de el trebuie să cumpere un crin al păciii și să îl așeze în zona afectată de igrasie. Planta previne creșterea sporilor de mucegai și astfel, acesta nu se mai extinde. Nu costă mult, arată foarte frumos și nu e greu de îngrijit, ceea ce face planta să fie una perfectă atât pentru casă, cât și pentru apartament.

Citește și: De ce apar umezeala și gheața pe peretele interior al frigiderului și cum scapi de ele. Trucurile simple și de efect

Frunzele au proprietăți purificatoare pentru aer și absorb sporii de mucegai, dar și igrasia, potrivit celor de la thesun.co.uk.

Dacă te-ai săturat să încerci tot felul de prafuri, sprayuri și soluții care te scapă de mucegai sau igrasie doar pentru o scurtă perioadă de timp, atunci nu ezita să încerci și trucul cu planta.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x