Antena Căutare

De ce caietele au linie verticală trasată pe fiecare foaie. Explicația e veche și n-o auzi la școală

Cu siguranță ai observat faptul că orice caiet, fie că este dictando sau de matematică, are câte o linie verticală trasată la margine. Puțini sunt cei care știu care este adevărata explicație pentru acest detaliu.

imagine cu rechizite puse pe un caiet si o linie galbena ce arata catre linia verticala trasata pe foaie Galerie
Descoperă care este rolul liniei de pe caiet, de fapt | sursa foto: Profimedia

Dacă până acum credeai că linia verticală are doar rolul să te ajute în cazul unui alineat, atunci cu siguranță vei fi surprins să afli care este adevăratul motiv pentru care caietele au câte o linie verticală pe fiecare pagină.

De ce caietele au câte o linie verticală trasată pe fiecare pagină, de fapt. Explicația pe care nu mulți o știu

Încă din clasele primare am fost învățați că orice caiet, indiferent dacă este dictando sau de matematică, trebuie să aibă câte o linie verticală trasată pe fiecare pagină. Unele caiete au liniile vertical trasate în partea stângă a foii și asta i-a făcut pe mulți să creadă că rolul acesteia este acela de-a ajuta la alineat. Totuși, un articol publicat recent de către cei de la mirror.co.uk arată cu totul și cu totul altceva. Iată explicația pe care nu ai auzit-o la școală!

Citește și: Ce a putut să facă o cumnată unui bărbat, fără pic de reținere. Omul, de meserie profesor, a fost cel care a dezvăluit totul

Mai ales în cazul caietelor ce au linie verticală trasată la marginea foii (în stânga pe pagina din stânga și în dreapta pe pagina din dreapta), rolul este acela de protecție. Întrebarea a fost pusă de un utilizator Reddit, iar răspunsul nu a întârziat să apară:

„În trecut, atunci când nu există altceva în afară de hârtie pentru documente, acte și altele asemenea, hârtiile erau ținute în locuri cât mai sigure. Totuși, adevăratul pericol în cazul actelor și al documentelor nu era cel venit din partea oamenilor, ci cel reprezentat de șoareci și șobolani. Aceste mici rozătoare iubesc să roadă și preferă mai ales hârtiile, cu ale căror margini încep. Tocmai de aceea, oamenii au recurs la acest truc, cu trasarea liniei verticale pe fiecare pagină, pentru a se asigura că protejează actele de posibile „atacuri” venite din partea unor rozătoare”, a fost explicația data de un bărbat, care în mod sigur nu este dată elevilor la școală.

Citește și: O mamă din România l-a pus la zid pe unul dintre profesorii fiului ei! Mesajul extraordinar pe care i l-a lăsat chiar pe caietul copilului. „Până aici i-am dat voie”

„Atunci când faci greșeli și vrei să corectezi, aceste margini se pot dovedi a fi extrem de utile”, a fost o altă explicație oferită de respectivul utilizator de Reddit care a vorbit și despre rolul de protecție împotriva șoarecilor.

În plus, caietele au linii verticale trasate și pentru a oferi profesorilor spațiu să ofere note sau observații elevilor, dar și pentru rol estetic.

Întâmplarea inedită a unui tik-toker american. Nu i-a venit să creadă ce i s-a întâmplat într-un restaurant din România... Paștele cailor există! Locul din România în care se sărbătorește și ce tradiții există...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x