Antena Căutare

De ce nu ar trebui să omori această insectă dacă o vezi în casa sau grădina ta. Avertismentul specialiștilor

Miriapodele pot avea un aspect înfiorător, dar poate doriți să vă gândiți de două ori înainte de a le ucide. Cel puțin asta spun specialiștii care oferă și câteva motive pentru care micile creaturi ar trebui protejate.

miriapoda pe o chiuveta langa gura de scurgere Galerie
Miriapodele pot avea un aspect înfiorător, dar poate doriți să vă gândiți de două ori înainte de a ucide această insectă. Cel puțin asta spun specialiștii care oferă și câteva motive pentru care micile creaturi ar trebui protejate. | Shutterstock.com

Pentru multe persoane, este neplăcut să găsească un miriapod în propria locuință. Cele de casă au, de obicei, 15 picioare și se târăsc cu viteza de 1,3 picioare pe secundă, ceea ce explică de ce este aproape imposibil să prindeți una.

De ce nu e bine să ucizi miriapodele

De regulă, această insectă este ucisă imediat ce e văzută din cauza aspectului său înfiorător. Dar, ca aproape orice altă insectă, miriapodele au un scop în casă. Și da, acesta este unul benefic.

Miriapodele de casă sunt cunoscute pentru că ucid dăunătorii nedoriți care se găsesc în fiecare locuință. Ei omoară gândaci, molii, muște, pești de argint și termite.

Citește și: Elias Ustariz este bărbatul care susține că poate arde 2000 calorii într-o oră. Prin ce mijloace reușește acest lucru de necrezut

Aceste insecte folosesc cele două picioare de lângă cap, care a fost modificat pentru a transporta venin, iar celelalte picioare pentru a ”culege” prada.

Metodă poartă numele de tehnică de „lazoare”, în care aceste centipede sar peste prada lor și le înfășoară cu restul picioarelor.

Nu numai că miriapodele ucid insectele nedorite, dar nici nu creează cuiburi sau plase. Sunt considerate vânători activi și caută constant următoarea lor pradă.

De asemenea, miriapodele nu atacă lemnul și nu sunt purtători de boli fatale. Ba mai mult, cele de casă vor doar să vâneze gândacii.

Citește și: La ce folosesc liniile paralele (striațiile) din congelator, de fapt. Explicația pe care în mod sigur nu o știai

Trucuri pentru a ține miriapodele departe de locuință

Totuși, dacă nu doriți să găsiți miriapode prin locuință, există câteva lucruri pe care le puteți face.

Pentru început, ar trebui să scăpați de insectele pe care miriapodele le consumă. Puteți face acest lucru dacă vă asigurați că nu există umiditate în pereți folosind un dezumidificator sau instalând un ventilator în baie.

De asemenea, indicat este să sigilați orice fisură, astfel încât dăunătorii să nu aibă locuri unde să depună ouă. Un alt lucru care vă va ajuta este să scăpați de rămășițele/resturile care provoacă umiditate.

Citește și: Femeia care susține că trebuie să poarte 3 sutiene la sală din cauza bustului mult prea generos. Ce poveste are

Femeia consuma 3000 calorii doar seara, dar când a renunțat la obiceiurile nesănătoase, s-a transformat complet. Cum ara... S-a trezit cu pistrui și vânătăi pe corp și le-a ignorat până medicul i-a pus un diagnostic cutremurător. Ce avea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x