Antena Căutare

De ce nu e bine să folosești un burete ca să speli vasele! Obiceiul la care vei renunța imediat. Ce alternativă poți alege

Descoperă de ce nu e bine să folosești un burete atunci când speli vasele din chiuvetă. Nu mulți cunosc acest detaliu.

imagine cu o femeie care spala vasele cu un burete Galerie
Un specialist a explicat ce se întâmplă dacă speli vasele cu un burete | sursa foto: Profimedia

Aproape că nu există casă în care să nu existe și un burete de vase în preajma chiuvetei de la bucătărie. Totuși, un specialist în materie de alimentație a tras un semnal de alarmă și a dezvăluit de ce nu trebuie să folosești un burete atunci când speli vasele din chiuvetă. Dezvăluirea a stârnit un val puternic printre internauți.

De ce nu e bine să folosești un burete atunci când speli vasele, de fapt

Aceasta este surprinzătoarea dezvăluire pe care a făcut-o de curând Trond Moretro, un om de știință din cadrul institutului de cercetare alimentară din Norvegia. Potrivit specialistului, nu e bine să folosești un burete atunci când speli vasele din chiuvetă, iar explicația este pe cât de simplă, pe atât de surprinzătoare.

Citește și: De ce nu trebuie să clătești pastele după ce le-ai fiert. Ce se întâmplă dacă faci asta, de fapt

Indiferent cât de curat ar putea să pară un burete, totuși există șanse foarte mari ca, de fiecare dată când speli vasele și îl folosești, să întinzi pe suprafața vaselor o cantitate generoasă de bacterii. Acest lucru este cauzat de faptul că anumiți factori patogeni precum salmonella adoră bureții și alte locuri ce sunt mai mereu umede sau expuse umezelii.

Citește și: Cum poți să organizezi spațiul de sub chiuvetă

Studiile realizate de omul de știință Trond Moretro din Norvegia au scos la iveală faptul că un singur astfel de burete de vase poate conține o cantitate de bacterii mai mare decât totalitatea oamenilor de pe Pământ.

Citește și: Cum scapi de mucegaiul de pe pereți. Truc simplu, ieftin și rapid pentru a îndepărta inclusiv igrasia

Totuși, chiar dacă aceste bacterii dintr-un burete de vase sunt numeroase, de cele mai multe ori ele nu prezintă un pericol pentru organism și nici nu afectează sănătatea omului. Este important de menționat faptul că oricât ai încerca să cureți un burete, acesta tot va conține bacterii. Practic, singurul mod ca să te asiguri că nu se acumulează o cantitate considerabilă de bacterii este acela de-a înlocui buretele cât mai des cu putință.

Iată de ce nu e bine să folosești un burete atunci când speli vasele. O metodă mult mai igienică o reprezintă ustensilele de spălat vase din silicon sau plastic, potrivit specialiștilor din domeniu. Acestea nu doar că se usucă rapid, dar nici nu sunt un mediu propice pentru ca bacteriile să se înmulțească semnificativ, arată cei de la thesun.co.uk.

Poți folosi o soluție de oțet alb cu detergent de vase ca să speli săptămânal aceste ustenile de spălat vasele.

Iluzie optică virală. Crezi că poți să găsești bufnița din poză? Unde se ascunde păsărea, de fapt. Iată răspunsul... O tânără a mers să-și facă un control la ochi, iar la 12 ore se afla pe masa de operație. Ce au descoperit medicii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x