Antena Căutare

De ce nu trebuie să lași tacâmurile orizontal pe farfurie, dacă te afli la restaurant. Ce semnifică

Un chelner a dezvăluit ce înseamnă dacă lași cuțitul și furculița orizontal pe farfurie, atunci când servești masa la restaurant. Poți transmite un mesaj la care nu te-ai fi gândit.

imagine cu tacamuri puse orizontal pe farfurie Galerie
Un chelner a dezvăluit ce înseamnă dacă lași tacâmurile orizontal pe farfurie | sursa foto: Shutterstock

Există un cod al bunelor maniere ce se aplică atunci când servim masa în oraș, de la modul în care trebuie așezate tacâmurile și până la gesturile pe care trebuie sau nu să le facem atunci când ne aflăm în public.

Descoperă în rândurile de mai jos ce înseamnă dacă lași cuțitul și furculița orizontal pe farfurie, ca în imaginea de mai sus. Poți transmite chelnerilor un mesaj fără să vrei.

Un chelner a explicat ce înseamnă dacă și cuțitul și furculița orizontal pe farfurie

Codului bunelor maniere la masă este cunoscut de mulți dintre cei care lucrează în industria restaurantelor, indiferent de țară. Există reguli speciale ce se referă la modul în care tacâmurile și poziția lor pot transmite un anumit mesaj.

Citește și: De ce nu trebuie să lași tacâmurile pe farfurie în formă de cruce, dacă te afli la restaurant. Ce semnifică

Astfel, dacă lași cuțitul și furculița orizontal pe farfurie, ca în imaginea de mai sus, atunci transmiți chelnerului faptul că ți-a plăcut foarte mult felul de mâncare pe care l-ai servit. Totuși, poate nu ești de părere că mâncarea a fost excelentă. Iată așadar de ce poate nu ți-ai dori să transmiți un astfel de mesaj celor de la restaurant.

Acesta nu este singurul mesaj pe care îl poți transmite folosindu-te de tacâmuri.

Citește și: De ce nu trebuie să bei cafea sau ceai când te afli în avion. O stewardesă a dezvăluit ce se întâmplă

Astfel, dacă lași furculița pe muchia stângă a farfuriei și cuțitul pe muchia dreaptă, atunci arăți faptul că nu ai terminat de mâncat, ci doar ai luat o pauză. Mai mult decât atât, tot chelnerii au dezvăluit că, dacă așezi cuțitul și furculița în formă de cruce, atunci acest lucru indică din partea clientului faptul că își dorește să primească următorul fel de mâncare comandat, arată cei de la cliseetiquette.com.

De asemenea, chelnerii îi sfătuiesc pe clienți să nu mai „ajute” la strânsul farfuriilor de pe masă. Nu e nevoie să stivuiască farfuriile și tacâmurile într-un colț și nici să dea vesela chelnerilor. Ospătarii au anumite reguli sau obiceiuri după care se ghidează atunci când strâng vesela de pe masă, pentru a putea lua cu ei cât mai multe vase. Dacă te uiți atent, unii aduc chiar și mai multe feluri de mâncare, bazându-se pe echilibru, atenție și modul ingenios de-a pune farfuriile pe brațe. Așadar, în încercarea de a-l ajuta, dându-i tu farfuriile în mână, ai putea mai degrabă să îl încurci.

Poți încerca să folosești aceste „trucuri” pe care le-ai aflat data viitoare când alegi să servești masa la un restaurant.

Cazul inedit a doi părinți care au crescut un copil crezând că este al lor. Ce s-a întâmplat și cum au aflat... Un bebeluș prematur s-a născut având doar 453 de grame. A fost de trei ori mai mic decât sora lui. Cum arătau cei doi la...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x