Antena Căutare

De ce nu trebuie să lași tacâmurile paralel pe farfurie, ca și când ar indica ora 4:20, dacă te afli la restaurant. Ce semnifică

Un chelner a dezvăluit ce înseamnă dacă lași cuțitul și furculița pe farfurie, în poziție paralelă, ca și când tacâmurile ar arăta ora 4.20. Oameni din întreaga lume au fost uimiți de descoperire.

tacamuri asezate pe o farfurie
Descoperă ce semnifică dacă lași tacâmurile într-o anumită poziție pe farfurie | sursa foto: Profimedia

Pare greu de crezut, dar să lași tacâmurile așezate pe farfurie ca și când ar indica ora 4.20 ascunde o întreagă semnificație, știută de chelneri în mod special.

Atunci când mergi la restaurant poți să transmiți un mesaj greșit celor din jur, fără să îți dai seama, doar prin modul în care lași tacâmurile pe sau în preajma farfuriei. Descoperă în rândurile de mai jos despre ce este vorba.

Ce înseamnă dacă lași tacâmurile pe farfurie, în poziție paralelă, ca și când ar indica ora 4:20

Astfel, potrivit codului bunelor maniere la masă, știut de mai toți chelnerii, indiferent de țară, dacă lași cuțitul și furculița în poziție paralelă, peste farfurie, ca și când ar indica ora 4.20, atunci transmiți faptul că ai terminat de mâncat.

Citește și: De ce nu trebuie să înlături din față sau să dai farfuriile în mâna chelnerului, atunci când mergi la restaurant

Indiferent dacă mai există sau nu mâncare pe platou, chelnerul va veni la masa ta și te va întreba discret dacă mai servești sau dacă poate lua farfuria, fiindcă tu deja i-ai semnalat faptul că ai terminat de mâncat. Totuși, dacă nu asta ți-a fost intenția, atunci cu siguranță te va surprinde de ce ți s-a adresat întrebarea. Iată că acest lucru ar putea să aibă legătură cu modul în care ai așezat tacâmurile pe farfurie.

Citește și: De ce nu trebuie să faci patul atunci când pleci din camera de hotel. O angajată a dezvăluit totul

Ca să arăți că doar ai luat o pauză, tot ce ai de făcut este să lași furculița pe muchia stângă a farfuriei și cuțitul pe muchia dreaptă. Mai mult decât atât, tot chelnerii au dezvăluit că, dacă așezi cuțitul și furculița în formă de cruce, atunci acest lucru indică din partea clientului faptul că își dorește să primească următorul fel de mâncare comandat, arată cei de la cliseetiquette.com.

De asemenea, chelnerii îi sfătuiesc pe clienți să nu mai „ajute” la strânsul farfuriilor de pe masă. Nu e nevoie să stivuiască farfuriile și tacâmurile într-un colț și nici să dea vesela chelnerilor. Ospătarii au anumite reguli sau obiceiuri după care se ghidează atunci când strâng vesela de pe masă, pentru a putea lua cu ei cât mai multe vase. Dacă te uiți atent, unii aduc chiar și mai multe feluri de mâncare, bazându-se pe echilibru, atenție și modul ingenios de-a pune farfuriile pe brațe. Așadar, în încercarea de a-l ajuta, dându-i tu farfuriile în mână, ai putea mai degrabă să îl încurci.

Femeia avea un furuncul banal pe nas, dar situația a scăpat de sub control. Medicii au luat o decizie drastică. Ce a păț... Horoscop zilnic 5 iunie 2022. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și săn...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x