Antena Căutare

De ce trebuie să cumperi un brad natural de Crăciun, de fapt. Experții au explicat care sunt motivele

Specialiștii au dezvăluit de ce ar trebui să îți cumperi un brad natural de Crăciun, în perioada sărbătorilor de iarnă.

imagine cu brazi naturali pentru craciun Galerie
Specialiștii au dezvăluit care sunt motivele pentru care ar trebui să cumperi un brad natural de Crăciun | sursa foto: Shutterstock

Într-un timp în care guvernele lumii încearcă să fie tot mai atente la aspecte ce țin de poluare și de risipa de resurse ale planetei, oamenii au început să fie mai preocupați de reciclare și de alte obiceiuri ce pot diminua efectul de poluare.

Recent, specialiștii au dezvăluit de ce ar trebui să cumpărăm un brad natural de Crăciun, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Citește și: Mesaje de Crăciun. Cele mai frumoase urări pentru cei dragi

De ce ar trebui să cumperi un brad natural de Crăciun și ce lucruri trebuie să afli

Printre cele mai căutate lucruri în perioada sărbătorilor de iarnă este bradul, fie el natural sau artificial. În ultimii ani, pomii din plastic au început să se bucure de tot mai multă apreciere în rândul clienților. Aceștia consideră că bradul artificial scutește familia de ramurile uscate ce fac mizerie în casă, de „chinul” transportului pe scări sau cu liftul, de problema cu depozitarea lui la gunoi. La toate acestea se adaugă faptul că acesta poaate fi folosit timp de mai mulți ani, făcându-se astel o economie prin salvarea mai multor pomi naturali.

Citește și: De ce trebuie să arunci bradul de Crăciun dacă găsești aceste noduri sau umflături în el. Ce pericol ascund acestea

Totuși, iată că există și specialiști care sunt de părere că ar trebui să cumpărăm un brad natural de Crăciun, iar motivele sunt variate.

brazi de craciun

Descoperă de ce ar trebui să cumperi brazi naturali de Crăciun

„E de înțeles de ce oamenii consideră că achiziționarea unui brad natural de Crăciun este dăunătoare pentru mediu, dar de fapt lucrurile stau complet diferit. Durează în jur de opt ani ca un crescător să obțină brazi de o mărime decentă pentru Crăciun. Totuși, în tot acest timp, respectivii pomi contribuie la calitatea aerului prin faptul că absorb dioxidul de carbon și eliberează oxigen, prin fotosinteză. În fapt, cu cât cumpărăm mai mulți brazi de Crăciun, cu atât e mai bine, crescătorii vor planta alții în schimb, lucru ce înseamnă că se continuă procesul de eliberare de oxigen în aer și implicit îmbunătățirea calității acestuia. Crăciunul e perioada perfectă pentru ca oamenii să facă pași mici pentru a încetini schimbările climatice cauzate de poluare”, a dezvăluit Chris Bonnett de la gardeningexpress.co.uk, potrivit mirror.co.uk.

Citește și: Cât costă brazii de Crăciun. Prețurile din 2021 pentru brazi naturali și brazi artificiali

Mai mult decât atât, specialiștii recomandă ca, după sărbătorile de iarbă, bradul natural să nu fie aruncat, ci valorificat cât mai mult cu putință. Dacă acesta este cumpărat în ghiveci, atunci poate fi replantat în curtea casei și folosit anul următor sau poate să fie plantat în zone special amenajate. De asemenea, dacă ai cumpărat un brad natural de Crăciun, atunci poți să folosești ulterior crengile și trunchiul în diferite moduri: pentru sobe sau centrale pe lemne, pentru momentele când faci un grătar sau pentru grădină, la ghivece, garduri și nu numai.

Un elev a mers la baia școlii și a descoperit o cameră „secretă”. Peste ce a dat atunci când a deschis-o. A filmat totul... Bianca Sasu și papagalii săi vorbitori fac senzație pe TikTok! Ce a dezvăluit fosta concurentă de la iUmor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x