Antena Căutare

Detinutii de la Alcatraz, tratati ca niste regi: bucatarii le ofereau zilnic cele mai fine gustari, ca sa nu evadeze!

In anii ’60, cele mai fine feluri de mancare erau servite in restaurante pretentioase, la care nu avea acces oricine. La acelasi rang se ridica, culmea, si bucataria din inchisoarea Alcatraz. Detinutii erau tratati ca niste regi, numai sa nu evadeze!

Friptura de porc preparata cu atentie, placinta cu vita, sos de dovlecei si crochete cu carne - acestea erau doar cateva dintre preparatele gourmet cu care se delectau cei mai periculosi criminali ai vremii.

La implinirea a 50 de ani de la inchiderea penitenciarului de maxima siguranta de la Alcatraz, o pagina din meniul bucatarului a fost data publicitatii. Nu mica le-a fost mirarea americanilor de astazi sa descopere cat de bine erau tratati delincventii ca Al Capone, George 'Machine Gun' Kelly, James Bulger si Alvin 'Creepy' Karpis.

Intr-adevar, prizonierii erau constienti de faptul ca din acest punct de vedere, niciun loc nu-i ca Alcatraz. Zilnic, comercianti din San Francisco trimiteau ingrediente proaspete la inchisoare din care se preparau bunatati care sa ii tina ocupati de prizonieri si sa ii impiedice sa organizeze o evadare in masa.

Alcatraz a fost initial o fortareata, folosita de armata pentru a-si disciplina soldatii, inainte sa fie utilizata ca inchisoare de maxima securitate (1934).

foto: Leigh Wiener/ sfgate.com

Nunta cu 80 de domnisoare de onoare... Poveste incredibila! S-a dus sa se calugareasca, dar si-a gasit alesul inimii la manastire...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x