Antena Căutare

Disparitia aviatoarei Amelia Earhart, un mister chiar si dupa 75 de ani!

In anul 1937, Amelia Earhart se afla intr-o misiune unica: aceasta dorea sa faca inconjurul Pamantului cu avionul, reusind sa parcurga trei patrimi din zborul planificat. Insa, la data de 2 iulie, la varsta de doar 40 de ani, Amelia a disparut, acest lucru ramanand un mister chiar si pana in ziua de astazi.  Insa, dupa 75 de ani de la disparitia sa misterioasa, o echipa de cercetatori americani doreste sa afle adevarul.

Aceasta ar fi a zecea oara, in 23 de ani, cand echipa TIGHAR (International Group for Historic Aircraft Recovery) incearca sa afle ce a determinat disparitia feministei Amelia Earhart, insa de data aceasta se vor concentra exclusiv pe ramasitele avionului. In timpul nefericitului accident, Amelia se afla la finalul unei misiuni ambitioase in jurul ecuatorului, intr-un avion Lockheed Electra, alaturi de pilotul Fred Noonan.

In ultimul sau mesaj radio, Earhart transmitea ca nu gaseste directia catre insula Howland, din Oceanul Pacific, si ca a ramas fara combustibil. Imediat dupa ce Amelia a pierdut semnalul, presedintele Franklin Rooselvet a pus in miscare mai multe echipe, care au cautat-o timp de cateva zile. Fiind de negasit, Amelia si Noonan au fost declarati morti. De-a lungul timpului, au vehiculat mai multe teorii in ceea ce priveste disparitia ei. Una dintre acestea ar fi fost capturarea Ameliei de catre fortele japoneze.

Acum, la exact 75 de ani de la nefericitul incident, echipa TIGHAR spera ca va deslusi misterul odata pentru totdeauna, cu ajutorul unui echipament performant. Misiunea va tine zece zile, timp in care o echipa de cercetatori va incerca sa gaseasca dovezi care sa duca la un deznodamant. Efortul TIGHAR este sustinut si de guvernul Statelor Unite, care a ajutat la strangerea unor fonduri in valore de 2 milioane de dolari.

Foto: scholastic.com

Consumul de foie gras a fost interzis in California... Horoscop 3 iulie: Vezi ce iti rezerva astrele!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x