Antena Căutare

Doctorii au readus la viață o inimă moartă printr-o procedură inedită

Doctorii au ”readus la viață” o inimă moartă printr-o procedură inedită

Doctorii au readus la viață o inimă moartă printr-o procedură inedită
Doctorii au readus la viață o inimă moartă

O inimă moartă a fost readusă la viață de o echipă de doctori de la Duke University în Statele Unite ale Americii.

Inima venea de la un donator mort, iar echipa de medici a folosit o tehnică pionieră de a duce sângele și oxigenul înapoi în inimă pentru a o restarta. Apoi, a fost transplatantă la un destinatar viu, aducând speranță pentru miile de oameni care așteapă un transplant.

Deși acum transplantul este ceva relativ comun, timpul e mereu crucial. Procedura completată de Duke University este cunoscută drept ”donație după moarte” și include îndepărtarea inimii de la un pacient confirmat ca fiind decedat.

Procedura a fost folosită în UK din 2009, dar aceasta a fost pentru prima dată când a fost completată cu succes în USA. Atât donatorul, cât și destinatarul inimii rămân necunoscuți.

The DCD procedure has been used in the UK since 2009, but this was the first time it had been successfully completed in the US. Both the donor and the recipient of the heart remain unknown.

Ce este în neregulă cu puloverul lui? Un bărbat a fost jignit de angajații unui fast-food direct pe nota de plată: „Urât... Viitorul este acum! În câțiva ani vom avea ferestre din apă distilată și glicol care transformă radiația solară în energ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x