Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Adela

Donator de sperma, tata a saptesprezece familii

Un donator de sperma din Marea Britanie este tata a saptesprezece familii, urmasii acestuia suferind riscul de a avea relatii incestuoase in necunostinta de cauza.

Incalcarea limitei de zece familii, impusa de Autoritatea de Fertilitate si Embriologie (HFEA), a iesit la lumina in urma unei cercetari intreprinse de un grup de specialisti

HFEA a recunoscut ca regula limiei impuse a fost incalcata de nenumarate ori. Joseph Quintavale, comentand etica reproducerii, a afirmat pentru Sunday Times: "Exista un mare pericol, intr-o tara mica precum UK, ca un copil conceput cu sperma donatoare sa se intalneasca fara sa stie cu vreun frate vitreg. Limita impusa de zece familii este evident o incercare de reducere a probabilitatii vreunei relatii sexuale incestuoase, ceea ce presupune un risc foarte mare. Este lamentabil ca HFEA are sisteme atat de inacdevate in vigoare, incapabile de a monitoriza corespunzator numarul de copii conceputi in acest mod", a afirmat el. Expertii sunt de parere ca acesti copii ar putea suferi traume psihologice ulterioare.

Directorul HFEA-ului, Alan Doran, este pe cale de a se adresa clinicilor de fertilizare, avertizand ca o viitoare incalcare a limitei le-ar putea risca licenta.

Recomandari