Dorelul de Suceava: ”Lucrăm în echipe de trei: eu, băiatul care mă ține de picioare spânzurat peste balcon și un coleg care ne privește!”

 

Imaginea săptămânii vine din Suceava: deși schela se află la mai puțin de un metru și jumătate distanță de el, un Dorel anvelopează un balcon aflat la un etaj superior în timp ce lucrează, cu capul în jos, fiind ținut, de picioare, de un coleg de echipă. În acest timp, un al treilea membru admiră, ”asistat” de o doamnă în etate, probabil proprietara. De urmărit și continuitatea liniei burlanului

Supărat pe Sir Isaac Newton și pe a sa Lege a atracției universale, din cauza căreia a trebuit să repete anul, într-a șasea, un Dorel din județul Suceava a oferit o imagine ”criminală”, deși des întâlnită în România: în timp ce schela se află la mai puțin de doi metri de el, zugravo-zidarul anvelopează un balcon de la un etaj superior ”spânzurat” cu capul în jos și ținut de picioare de către un coleg. În acest timp, cel de-al treilea membru ale echipei privește. Pentru ca tabloul să fie complet, pictorul a adăugat și un al patrulea personaj, o bătrânică, probabil proprietăreasa.

În fine, în partea stângă a picturii să remarcăm și continuitatea liniei burlanului, precum și schela, abandonată, pe dreapta.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe