Antena Căutare

Două morminte vechi de 3500 de ani, descoperite intacte. Autoritățile speră că acest lucru va atrage mai mulți turiști în Egipt

Două morminte intacte de copii care datează din timpul celei de-a XVIII-a Dinastii Egiptene - în urmă cu 3.500 de ani - au fost descoperite în provincia Aswan situată în Egiptul de Sus, conform unui anunţ făcut joi de Ministerul Egiptean pentru Antichităţi. 

Două morminte intacte de copii care datează din timpul celei de-a XVIII-a Dinastii Egiptene - în urmă cu 3.500 de ani - au fost descoperite în provincia Aswan situată în Egiptul de Sus, conform unui anunţ făcut joi de Ministerul Egiptean pentru Antichităţi.

″Misiunea suedezo-egipteană care lucrează în Gebal el-Silsila a descoperit patru morminte intacte de copii, misiunea austriacă de pe dealul arheologic din Kom Ombo a descoperit fragmente dintr-un cimitir datând din Prima Perioadă Intermediară a Egiptului, iar misiunea egipteano-suedeză din Aswan a descoperit o statuie incompletă datând din epoca greco-romană″⁣, a precizat Waziri într-un comunicat.

Ministrul Anani a declarat că descoperirile făceau parte din eforturile ministerului de a promova industria turismului din Egipt, parțial condusă de antichități, care a fost lovită de atacuri extremiste și turbulențe politice după revolta din 2011.

Printre artefactele găsite în interior sunt conuri funerare, măști funerare din lemn pictate, vase din lut, aproximativ 450 de statui și o mumie învelită în lenjerie, care probabil era un oficial de rang înalt. Un cartuș sculptat pe tavan poartă numele regelui Thutmose I al dinastiei de la începutul secolului al XVIII-lea, potrivit ministerului.

Foto: Hepta

Sursa: The Guardian

Galerie foto! Acestea sunt cele mai nereuşite decoraţiuni de Crăciun. Rezultatul este dezastruos!... Un arab vesel cântă în românește, deși nu știe versurile! Mori de râs! VIDEO de milioane!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x