Antena Căutare

Inima i s-a oprit la câteva momente după ce a venit pe lume. După 40 de minute, a fost readus la viață, cu ajutorul unui „instrument” neconvențional

A venit pe lume cu aproape patru luni înainte de termen. Avea 650 de grame. La câteva minute după naștere, inima lui n-a mai avut forță sa bată. Dar medicii nu s-au dat bătuți, după 40 de minute, bebelușul s-a născut din nou, salvat de o pungă pentru sandvișuri.

Inima i s-a oprit la câteva momente după ce a venit pe lume. După 40 de minute, a fost readus la viață, cu ajutorul unui „instrument” neconvențional
Inima i s-a oprit la câteva momente după ce a venit pe lume. După 40 de minute, a fost readus la viață

Acum un an, medicii dintr-un spital din Glasgow, Marea Britanie, se luptau să salveze viața unui bebeluș născut prematur. Micuțul venise pe lume cu 17 săptămâni înainte de termen. N-a apucat să tragă aer în piept, că inima lui s-a oprit.

Timp de 40 de minute, medicii și asistentele din sala de nașteri l-au resuscitat. Ca să-i păstreze temperatura corpului ridicată, crescându-i șansele la viață, s-a folosit un „instrument” neconvențional: o pungă pentru sandvișuri.

Minunea s-a întâmplat. Inima micuțului Ryan Colquhou a reînceput să îi bată în piept. Băiețelul și-a început viața la 650 de grame. Era atât de mic încât abia reușea că cuprindă degetul mamei sale cu ambele mâini.

Astăzi, băiețelul a împlinit un an. A învins toate problemele cu care s-a confruntat în aceste prime 12 luni: un colaps pulmonar, o hemoragie la nivelul creierului, o infecţie cu E coli, o perioadă de 51 de zile în care a fost intubat, hipotermie, septicemie, o operație laser la doar 16 săptămâni şi patru transfuzii de sânge.

Mama sa îl consideră un miracol şi l-a poreclit „Ryan, leul”.

Nu a crezut niciodată ca va simți iubire pe părticica de piele pe care îi era tatuată sentința la moarte. Povestea din s... I-au înfipt acul cu otravă în inimă, ca s-o omoare! Avea 14 ani, era creștină, dar naziștii o urau: „Își puneau mâinile ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x