Antena Căutare

După un pelerinaj la mormântul lui Arsenie Boca, un bărbat din Prahova a ridicat o cruce înaltă de aproape 40 de metri, pentru locuitorii comunei sale

Un vis după un pelerinaj la mormântul lui Arsenie Boca l-a îndemnat să facă un gest impresionant. Construcţia, din lemn, este cea mai înaltă din Europa şi este considerată, prin structură, unică în lume. Crucea uriaşă a fost sfinţită de mai mulţi preoţi.

Crucea de la Nucet este un vis împlinit, se mândrește Dumitru Bogdan, cel care a ridicat-o, un bărbat de 60 de ani, fost militar de carieră. În 2017, după un pelerinaj la mormântul lui Arsenie Boca, în vis i-a apărut imaginea unei cruci mari din lemn.

Bărbatul a considerat visul un semn divin şi a trecut la treabă. A făcut mai întâi o schiţă, apoi, ajutat de câțiva meșteri, a ridicat monumentul. Crucea are 37 de metri, este numai din lemn şi cântăreşte o tonă şi jumătate.

Sătenii spun că nu întâmplător, locul pe care a fost construită crucea se numeşte Dealul lui Dumnezeu. Iar, până la ea, drumul nu este deloc uşor. Bogdan Dumitru mai are acum o dorință. Să ridice, lângă cruce, și un monument dedicat eroilor neamului.

I se spune Bisericuţa Călătoare şi a fost darul primit de Regina Maria în urmă cu aproape un secol... Are nouă ani și se pregătește să intre în Cartea Recordurilor, ca cel mai tânăr absolvent de facultate! Ce vrea să facă ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x