Antena Căutare

E mort de 453 de ani, dar încă se joacă cu mintea ta! Cine a fost, de fapt, Nostradamus! A trăit o tragedie imensă și a luat o decizie scandaloasă! „I-a găsit în morminte!”

Au trecut 453 de ani de când Nostradamus, pe numele său real Michel de Nostredame, se tot joacă cu mințile multor oameni, de dincolo de moarte! Celebrul prevestitor al unora dintre marile evenimente din lume a ratat, de fapt, ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai importantă profeție din viața lui.

E mort de 453 de ani, dar încă se joacă cu mintea ta! Cine a fost, de fapt, Nostradamus! A trăit o tragedie imensă și a luat o decizie scandaloasă! „I-a găsit în morminte!” Galerie
Nostradamus.

Pe Nostradamus, imaginea a trei morminte în fața căreia cei mai mulți bărbați ar îngenunchea de durere nu l-a oprit să ia o decizie scandaloasă.

Dar să o luăm în ordine! Nostradamus vede pentru prima dată lumina zilei pe 14 decembrie 1503, în Saint-Rémy-de-Provence, în sudul Franței. Sau așa se crede. Alții susțin că „prevestitorul” s-a născut la data de 21 decembrie a aceluiași an. Părinți îi sunt Jaume sau Jacques de Nostredame, evreu convertit la religia catolică și comerciant de cereale și apoi notar regal, și Reynière, nepoata unui medic.

Copilul Nostradamus rămâne necircumcis și este creștinat, dar păstrează și tradițiile evreiești din Schalscheleth Hakabbalah, ce l-au ajutat în „misiunea sa profetică”. Se pare că a fost cel mai mare dintre cei 18 sau el puțin nouă copii ai părinților lui.

La 14 ani, este acceptat la Universitatea din Avignon, ca să studieze medicina. Studiază un singur an, căci începe epidemia de ciumă bubonică. Apoi, devine farmacist și caută remedii din plante. În 1522, se înscrie la Universitatea din Montpellier ca să își ia diploma de medic.

La cursuri, Nostradamus este deranjant. Își exprimă uneori dezacordul față de învățăturile preoților catolici. Unele relatări spun că oficialii universității îi descoperă activitatea precedentă de farmacist și îl exmatriculează. Nu există dovezi potrivit cărora „prevestitorul” obține diplomă de medic. Însă, documentul de exmatriculare, semnat de procuratorul Guillaume Rondelet, există încă în biblioteca universității.

Totuși, când epidemia de ciumă bubonică face din ce în ce mai multe victime, Nostradamus nu fuge, cum fac alții. Rămâne să ajute, punându-și viața în pericol.

E mort de 453 de ani, dar încă se joacă cu mintea ta! Cine a fost, de fapt, Nostradamus! A trăit o tragedie imensă și a luat o decizie scandaloasă! „I-a găsit în morminte!”

Presupusul loc în care s-a născut Nostradamus.

Profeția tulburătoare pe care o ratează, în viața personală

În 1533, Nostradamus își deschide un cabinet în Agen, localitate de pe fluviul Garonne şi se căsătorește cu o tânără cunoscută ca fiind bogată, foarte frumoasă şi apreciată. Au deja o fiică şi un fiu, când Inchiziţia, instituţie a Bisericii menită să suprime erezia, intervine în viaţa lor.

Nostradamus, cum își spune deja, abandonând numele Michel, este chemat în fața unei instanțe ecleziastice, pentru că ar fi făcut o afirmație ireverențioasă despre o statuie a Fecioarei Maria.

Când se întoarce acasă, află că atât soția, cât și cei doi copii ai lor au murit de ciumă. Familia soției lui îi cere zestrea înapoi.

Îndurerat, în următorii zece ani, Nostradamus călătorește mult - prin mai multe regiuni din Franța, Italia și Sicilia, reușind să își câștige faima de făcător de minuni.

După ce i se acordă o pensie viageră, se stabilește la Salon-de-Provence, o localitate între Marsilia și Avignon și deschide un laborator de produse cosmetice.

E mort de 453 de ani, dar încă se joacă cu mintea ta! Cine a fost, de fapt, Nostradamus! A trăit o tragedie imensă și a luat o decizie scandaloasă! „I-a găsit în morminte!”

Nostradamus.

Își lasă trecutul în urmă și își reface viața

Pe 11 noiembrie 1547, Nostradamus, în vârstă de patruzeci și patru de ani, se căsătorește a doua oară, cu Anne Ponsarde Gemelle, o văduvă bogată, cu care a avut șase copii.

Nu mai este nevoit să muncească pentru un trai bun. Așa că slăbește activitatea de medic și se orientează către științele oculte. Însă, „barbarii“ din orăşel, cum își numește vecinii, privesc cu suspiciune interesul lui pentru magie şi astrologie.

Își transformă podul casei în observator astronomic unde, urcat pe un trepied, urmărește bolta înstelată şi susţine că află secretele viitorului de la „lumina interioară, vocea“.

La început, Nostradamus își face cunoscute prezicerile printr-o serie de cărţulii modeste pe care începe să le publice în 1550. Însă, treptat, își pierde interesul pentru urmărirea condiţiilor meteorologice şi a fazelor lunii.

Cu un război civil pe cale să izbucnească, Franța îi oferă lui Nostradamus un context tocmai potrivit profeţiilor sumbre şi criptice pe care urmează să le facă. Publicate în 1555 — primele 100 din cele aproape 2.000 pe care le va publica până în 1557, aceste Centurii ale lui Nostradamus se bucură imediat de succes şi îi oferă un bilet la… Curte, la început pentru amuzament.

E mort de 453 de ani, dar încă se joacă cu mintea ta! Cine a fost, de fapt, Nostradamus! A trăit o tragedie imensă și a luat o decizie scandaloasă! „I-a găsit în morminte!”

Nostradamus.

Prezice, în stilul său criptic și interpretabil, că regele Henric al II-lea al Franței va rămâne „cu un singur ochi” și că va muri, iar regina Caterina de' Medici îl numește medic curant al fiului său, regele Carol al IX-lea.

Este foarte probabil ca Nostradamus să fi fost suficient de abil să își dezvăluie viziunile neplăcute în expresii ambigue, având în vedere că monarhii absoluți erau renumiți pentru pedepsirea mesagerilor din cauza mesajului lor.

Conducătorii Bisericii Romano-Catolice vor să-l ardă pe rug pe acest profet periculos. Țăranii, crezând că prezicerea lui este, de fapt, un blestem, îl ard o efigie. Scapă cu viață doar datorită protecției reginei văduve, Caterina de Medici.

De altfel, Nostradamus recunoaște că în mod conştient a ales „o exprimare criptică“ pentru profețiile lui. Scrie într-un limbaj obscur, pornind de la franceza contemporană lui, dar presărată cu expresii şi cuvinte din italiană, greacă, spaniolă, ebraică şi latină.

Fiecare prezicere constă din patru versuri, un catren, dar nici unul nu aduce a poezie. Vizionarul susțin ă acest stil îl protejează de pedeapsa celor puternici, care nu păreau să fie întotdeauna încântaţi de aceste „previziuni”.

Însă, alți observatori mai sceptici sunt de părere că stilul vag este adoptat în mod conştient pentru a lăsa scrierile deschise interpretărilor. În consecinţă, există probabil aproape 400 de interpretări diferite ale Centuriilor, fiecare încercând să dezvăluie secretele profeţiilor care continuă până în anul 3797.

„Scrierile mele vor fi mai bine înţelese de cei ce vor veni după moartea mea“, scrie clarvăzătorul.

E mort de 453 de ani, dar încă se joacă cu mintea ta! Cine a fost, de fapt, Nostradamus! A trăit o tragedie imensă și a luat o decizie scandaloasă! „I-a găsit în morminte!”

Nostradamus.

Nostradamus, folosit în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, că Nostradamus a fost sau nu un șarlatan, contează mai puțin pentru secretarul politic nazist Rudolf Hess. Hitler le crede. Le crede și ministrul propagandei, Joseph Goebbels. Cert e că fluturași cu catrene ce îi erau atribuite în mod fals „prevestitorului” și ce prezic înfrângerea Franței sunt lansate de avioanele germane pe cerul Europei.

Aliații răspund cu război psihologic, aruncând din avion cantități mari de fluturașe în teritoriile ocupate de germani. Fluturașele susțin că Nostradamus profețise înfrângerea germanilor.

Profețiile lui Nostradamus

Timp de trei ani, Nostradamus scrie peste 900 de catrene și centurii despre prezicerea viitorului. În aceste lucrări, Nostradamus ar prevesti despre viitorul lumii, 70% dintre ele fiind împlinite până în prezent. Ar prevesti despre domnia lui Napoleon, despre Al Doilea Război Mondial, ascensiunea lui Hitler, asasinarea Președintelui american John F. Kennedy, aselenizare. Într-un catren, Nostradamus vorbește despre „cerul în flăcări”, „noul oraș”, „trăznet uriaș” și „doi frați răpuși”. Mulți care au analizat acest catren au concluzionat că ar fi vorba chiar despre atentatele din 11 septembrie 2001.

Nostradamus mai „prevestește” că va avea loc și un Al Treilea Război Mondial, ce va dura 27 de ani, menționând și venirea antichristului din Orientul Mijlociu. Se crede că cel de-al Treilea Război Mondial va începe după moartea ultimului Papă (cel ce va urma după moartea Papei Benedict al XVI-lea), care va fi asasinat de anticrist. Însă, în aceste catrene atribuite lui Nostradamus, ar fi folosite noțiuni și denumiri folosite des în prezent, dar care nu existau la vremea respectivă.

„Prevestitorul” Nostradamus și-ar fi prezis și moartea, conform unor cercetători. „Lângă bancă și pat voi fi găsit mort”, ar fi spus el. După ce într-o seară a anunțat că nu va supraviețui nopții următoare, s-a stins într-un acces de gută și a fost găsit mort a doua dimineață în dormitor, lângă masa de lucru.

Ai certuri în familie? Părintele Arsenie Boca spune de unde vine vrajba în casă... A născut singură, pe podeaua din baie, fără să știe că era însărcinată în nouă luni: „A fost cel mai mare șoc al vieții ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x