Antena Căutare

EA este primul român care va pleca DEFINITIV pe Marte! Biletul - doar dus!

O româncă de 34 de ani a fost inclusă pe lista celor 100 de candidaţi pentru misiunea spaţială Mars One, proiect care are ca scop trimiterea unui echipaj de astronauţi pentru a coloniza "planeta roşie", în 2024.

EA este primul român care va pleca DEFINITIV pe Marte! Biletul - doar dus! Galerie
Andreea, primul român care pleacă pe Marte

O româncă de 34 de ani a fost inclusă pe lista celor 100 de candidaţi pentru misiunea spaţială Mars One, proiect care are ca scop trimiterea unui echipaj de astronauţi pentru a coloniza "planeta roşie", în 2024.

Andreea s-a născut în România, dar în prezent locuieşte în Canada. Spune că este pasionată de tot ce are legătură cu ştiinţa, în special cu aviaţia şi explorarea spaţială. În prezent, ea urmează un curs pentru a obţine licenţa de pilot autorizat şi lucrează ca analist în industria IT din Canada. Spune că are un simţ al umorului foarte sarcastic şi că adoră provocările. "Aş vrea să plec pe Marte pentru că vreau să iau parte, în acelaşi timp, la istoria şi viitorul omenirii. Mi-ar plăcea să fac parte din echipa care va construi fundaţia unei noi civilizaţii pe o nouă planetă. E doar o chestiune de timp până când omenirea va trebui să îşi găsească un nou habitat, pe o nouă planetă, iar această misiune reprezintă o oportunitate perfectă", a spus Andreea.


De acum înainte, cei 100 de candidaţi rămaşi în cursă vor trece prin alte câteva runde de selecţie. Ce presupun? "Se vor concentra pe alcătuirea de candidaţi care pot să suporte toate greutăţile generate de o aşezare umană permanentă pe Marte", au spus coordonatorii proiectului Mars One. Candidaţii vor fi antrenaţi într-o replică a viitoarei reşedinţe marţiene, în care vor fi testate aptitudinile şi capacitatea de a lucra în echipă.

În final, 40 de candidaţi vor fi aleşi pentru a urma un curs de antrenament specific pentru misiunea propriu-zisă. Ei vor urma un program de pregătire timp de opt ani.

Administratorii proiectului Mars One au publicat pe site-ul oficial lista întreagă cu numele şi profilurile tuturor celor 100 de candidaţi rămaşi în cursă. Sunt 50 de bărbaţi şi 50 de femei care au trecut cu succes de a treia rundă de selecţie - depăşind etapa interviurilor cu medicul şef al misiunii. Iniţial, s-au înscris 202.586 de persoane.

Biletul care face furori pe internet! Mesaj către vecinul care nu a ieșit la deszăpezire... Uite ce mesaj a transmis bebelușul din burtă! Toți au rămas șocați când au văzut ecografia!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x