Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Film animatie: 101 dalmatieni

Ei sunt specialiștii care fac să dispară un penis pictat în Turul Franței, înainte ca acesta să apară la tv!!!

Între 6 și 28 iulie are loc cea de-a 106-a ediție a faimosului Tour de France. Pentru că fanii desenează...penisuri pe asfalt, înaintea trecerii caravanei, penrru ca acestea să se vadă, în direct, în transmisiunea tv, doi angajați special parcurg sute de kilometri, cu o bidinea și o găleată de vopsea, spre a le șterge!!!

Între 6 și 28 iulie are loc cea de-a 106-a ediție a faimosului Tour de France. Pentru că fanii desenează...penisuri pe asfalt, înaintea trecerii caravanei, urmând ca acestea să se vadă, în direct, în transmisiunea tv, doi angajați special parcurg sute de kilometri, cu o bidinea și o găleată de vopsea, spre a le șterge!!!

Oamenii sunt extrem de serioși. Se găsesc în cabina unui camionaș, cel bătrân conduce cu atenție, are în dreapta un ucenic. ”Uite, încă unul!”, spune seniorul și oprește. Trage pe drapta, coboară. Ambii au veste reflectorizante. Pe șosea se află desenat un...penis de mari dimensiuni. Unele ”opere de artă” sunt simple, altele au și elemente speciale. Cei doi - cu veste reflectorizante, bidinea și găleată mare, de vopsea - se apucă de treabă, spre deliciul celor care trec pe acolo: trebuie să facă să dispară aceste...desene, înainte ca cicliștii din Turul Franței să treacă pe acolo, iar imaginile să fie prezentate, în direct!!!

Olandezii de la postul de televiziune ”Nos Sport” au relizat un material cu cei doi. Fanii faimoasei competiții cicliste desenează, de ani buni, penisuri pe asfalt, înaintea trecerii caravanei. Cei doi pleacă în ”recunoaștere”, pe traseul de a doua zi și trebuie să facă dispărute aceste ”prostioare”. ”Unele sunt simple, altele au și simboluri adăugate”, spune unul dintre ei. După ce îl localizează, coboară și se apucă de treabă. ”Facem ochi, mustăți, adăugăm cerculețe, am ajuns să realizăm chiar și o bufniță, pentru a distrage atenția și a șterge desenul inițial”, zic cei doi. ”Preferăm un astfel de gest, decât să vedem cum fanii intră pe carosabil sau împing un ciclist”, afirmă zâmbind. ”Sunt foarte multe, uneori și câte patru pe kilometru, dar nu ne plângem”, spun cei mai tari angajați ai Turului Ciclist al Franței, ajuns la ediția cu numărul 106...

Clipul poate fi vizionat AICI!