Antena Căutare

Descoperiri UIMITOARE în jurnalele de călătorie ale lui Einstein. Afirmații SCANDALOASE despre chinezi și alte popoare

Jurnale de călătorie ale lui Einstein publicate recent dezvăluie că acesta avea păreri ce ar putea fi catalogate drept „rasiste” și „xenofobe”. Între afirmațiile negative pe care le-a făcut fizicianul se numără unele la adresa chinezilor, despre care a spus că sunt „industriali, murdari și obtuzi”.

Jurnale de călătorie ale lui Albert Einstein publicate recent, scrise în perioada octombrie 1922 – martie 1923, dezvăluie că acesta avea păreri ce ar putea fi catalogate drept „rasiste” și „xenofobe”. Între afirmațiile negative pe care le-a făcut fizicianul se numără unele la adresa chinezilor, despre care a spus că sunt „industriali, murdari și obtuzi” și că formează o „națiune stranie, de tip turmă”.

Aceste jurnale documentează experiențele lui Einstein în Asia și oriental Mijlociu.

Ulterior în viața sa, Einstein a militat pentru drepturi civile în Statele Unite ale Americii, spunând despre rasism că este „o boală a oamenilor albi”.

Aceasta este prima dată când i-au fost publicate aceste jurnale, drept o carte de sine stătătoare, în limba engleză.

Albert Einstein a călătorit din Spania până în Orientul Mijlociu, trecând prin Sri Lanka (pe atunci Ceylon), și ajungând apoi în China și Japonia.

Fizicianul a descris momentul când a ajuns la Port Said din Egipt și a avut de-a face cu „levantini de orice culoare care păreau a fi scuipați din iad” – persoane care urcau pe nave pentru a vinde bunuri.

Einstein a mai scris despre oamenii din Colombo, Ceylon: „Trăiesc într-o mare mizerie, fac și au nevoie de puține lucruri”.

Însă, celebrul fizician și-a rezervat cele mai tăioase comentarii pentru chinezi, potrivit ziarului The Guardian, citat de bbc.com.

El a descris copiii chinezi drept „lipsiți de spirit și obtuzi”, adăugând că „ar fi păcat dacă acești chinezi ar înlocui toate celelalte rase”.

În alte pagini, Einstein a spus despre China că are o națiune „stranie, de tip turmă”, oamenii părând mai degrabă „roboți”.

El a adăugat că „există o diferență foarte mică” între bărbații și femeile din China, întrebându-se ironic cum bărbații sunt „incapabili să se ferească de atracția feminină fatală”.

Cunoscut atât pentru geniul său în domeniul științei, cât și pentru umanitarism, Albert Einstein a emigrat în SUA în 1933, după ce în Germania au ajuns la putere Adolf Hitler și partidul nazist. Fizicianul evreu a descris rasismul drept „o boală a oamenilor albi” într-un discurs pe care l-a susținut în 1946 la Universitatea Lincoln din Pennsylvania.

Publicată de Princeton University Press, cartea „The Travel Diaries of Albert Einstein: The Far East, Palestine, and Spain, 1922-1923” a fost editată de Ze'ev Rosenkranz, director asistent la California Institute of Technology's Einstein Papers Project.

Fenomen SPECTACULOS pe Marte. Întreaga planetă este afectată! NASA se teme că...... Pământul ESTE AMENINȚAT. Avertisment ÎNFIORĂTOR: „Trebuie să plecăm URGENT. Se întâmplă ceva grav!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x