El este „băiatul Mowgli”, care mănâncă iarbă și stă printre animale, deși are 21 de ani. Ce a dezvăluit mama lui Zanziman Ellie

Un tânăr a fost poreclit „băiatul Mowgli” din cauza comportamentului său. Localnicii îl fugăresc și spun că acesta mănâncă iarbă, nu vorbește și se comportă ca și când ar fi o ființă sălbatică.

Un tânăr din Rwanda este poreclit „băiatul Mowgli”

sursa foto: Profimedia

Îl cheamă Zanziman Ellie, are 21 de ani și trăiește într-un sat din Rwanda. Localnicii îl figăresc și îl bat, considerându-l mai degrabă „maimuță” decât om. În mod inevitabil, tânărul a ajuns să prefere din ce în ce mai mult să stea singur și să își ocupe timpul cu tot felul de activități prin pădure.

Și fiindcă stă mai mereu printre animale, acesta a fost poreclit de oamenii din jur „băiatul Mowgli”, după celebrul personaj al romanelor „Cartea junglei” și „A doua carte a junglei”, scrise de prozatorul britanic Rudyard Kipling, ce surprinde viața unui băiat crescut de animale.

Un tânăr poreclit „băiatul Mowgli” mănâncă iarbă și trăiește printre animale

Mama tânărului poreclit „băiatul Mowgli” spune că este nevoită să își fugărească fiul prin păduri și să folosească un lasou ca să-l poată prindă, fiindcă aceste încearcă mereu să fugă și să se refugieze printre animale. Zanziman Ellie are 21 de ani, dar totuși nu poate vorbi și refuză cu desăvârșire să mănânce mâncarea gătită de mama lui.

În schimb, el preferă să caute banana și alte fructe ce cresc prin pădurile din preajma satului său din Rwanda. Atunci când foamea îl impinge, nu ezită să consume cantități impresionante de iarbă.

Citește și: Cum arată acum Neel Sethi, băiețelul care intra în pielea personajului Mowgli din ''Cartea Junglei''. Actorul este total schimbat

Localnicii se feresc de tânăr și cei care sunt mai puțin înțelegători cu el ajung chiar să îl gonească sau chiar să îl bată. Mulți îl numesc „băiatul Mowgli” și se amuză pe seama comportamentului său bizar. Mama lui Zanziman însă îl consider un copil special, „un dar de la Dumnezeu”. Femeia a pierdut la naștere cinci copii și spune că este recunoscătoare că îl are în viața ei pe băiat.

„După ce am pierdut cinci copii l-am rugat pe Dumnezeu să ne dea, mie și soțului meu, chiar și un copil cu dizabilități, doar să trăiască, spre deosebire de toți ceilalți. Am știut încă de când a venit pe lume că e un mesaj de la Dumnezeu”, a declarant femeia, potrivit celor de la Dailystar.co.uk.

Citește și: Ea e tânăra care mănâncă peste 120 de banane pe lună. Cum i s-a transformat corpul și ce a dezvăluit Katie Elizabeth Brenneman

Totuși, comportamentul tânărului are și o explicație, pe care mulți o ignoră atunci când se amuză sau critică. Zanziman Ellie s-a născut cu hidrocefalie, o afecțiune în care capul copilului este mai mic decât în mod obișnuit, motiv pentru care creierul este împiedicat să se dezvolte în condiții normale. De aici apar și problemele ce țin de abilitățile cognitive. La naștere, capul acestuia a fost de mărimea unei mingi de tenis și mărimea acestuia a rămas sub nivelul considerat normal, chiar dacă au trecut anii.

Citește și
O mai recunoști? Cum arată acum Stana Izbașa, artista care făcea senzație alături de Nicu Paleru
O mai recunoști? Cum arată acum Stana Izbașa, artista care făcea senzație alături de Nicu Paleru
Un bărbat a cumpărat o mașină de spălat, dar când a ajuns acasă și a deschis-o a trăit o surpriză colosală. Peste ce a dat
Un bărbat a cumpărat o mașină de spălat, dar când a ajuns acasă și a deschis-o a trăit o surpriză colosală. Peste ce a dat
Vulpița Veronica a revenit pe rețelele sociale. Ce imagine nouă a postat pe Instagram după absența de câteva luni
Vulpița Veronica a revenit pe rețelele sociale. Ce imagine nouă a postat pe Instagram după absența de câteva luni
Mai multe articole

Atât mama cât și vecinii băiatului încearcă pe cât posibil să îl protejeze de tot felul de pericole, chiar dacă acest lucru poate să devină uneori o adevărată provocare, căci Zanziman are un talent ieșit din comun în materie de alergat! Mulți săteni spun despre el că este un adevărat Usain Bolt și că marea lui bucurie este să alerge prin pădure. Ca să îl poată prinde, mama lui folosește uneori un lasou confecționat chiar de ea.

„Tot ce face este să alerge. Când vede oameni fuge imediat de ei. Oriunde merge eu trebuie să alerg după el. Într-o săptămână ajungem să facem și 230 de kilometri, căutându-l peste tot”, a mai explicat femeia.

Povestea „băiatului Mowgli” a fost subiectul unui documentar și a devenit cunoscută în toată lumea.

Culoarea pe care Kate Middleton și Meghan Markle nu o poartă. Ce nuanță evită Ducesele
Kate Middleton și Meghan Markle au amândouă garderobe vaste, dar e posibil ca acestea să nu...
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021. Gemenii trebuie să experimenteze. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021 spune că a venit ziua în care Gemenii trebuie să...
Parteneri
Copiii lui Kate Middleton moștenesc una dintre pasiunile tatălui lor, Prințul William. Ce a dezvăluit Ducesa de Cambridge
Copiii lui Kate Middleton par să moștenească una dintre cele mai mari pasiuni ale tatălui lor, Prințul William, și ale unchiului, Prințul Harry. Recent, Ducesa de Cambridge a vorbit despre preferințele micuților.
Catine.ro
Ultimele știri