El este „băiatul Mowgli”, care mănâncă iarbă și stă printre animale, deși are 21 de ani. Ce a dezvăluit mama lui Zanziman Ellie

Un tânăr a fost poreclit „băiatul Mowgli” din cauza comportamentului său. Localnicii îl fugăresc și spun că acesta mănâncă iarbă, nu vorbește și se comportă ca și când ar fi o ființă sălbatică.

Un tânăr din Rwanda este poreclit „băiatul Mowgli”

sursa foto: Profimedia

Îl cheamă Zanziman Ellie, are 21 de ani și trăiește într-un sat din Rwanda. Localnicii îl figăresc și îl bat, considerându-l mai degrabă „maimuță” decât om. În mod inevitabil, tânărul a ajuns să prefere din ce în ce mai mult să stea singur și să își ocupe timpul cu tot felul de activități prin pădure.

Și fiindcă stă mai mereu printre animale, acesta a fost poreclit de oamenii din jur „băiatul Mowgli”, după celebrul personaj al romanelor „Cartea junglei” și „A doua carte a junglei”, scrise de prozatorul britanic Rudyard Kipling, ce surprinde viața unui băiat crescut de animale.

Un tânăr poreclit „băiatul Mowgli” mănâncă iarbă și trăiește printre animale

Mama tânărului poreclit „băiatul Mowgli” spune că este nevoită să își fugărească fiul prin păduri și să folosească un lasou ca să-l poată prindă, fiindcă aceste încearcă mereu să fugă și să se refugieze printre animale. Zanziman Ellie are 21 de ani, dar totuși nu poate vorbi și refuză cu desăvârșire să mănânce mâncarea gătită de mama lui.

În schimb, el preferă să caute banana și alte fructe ce cresc prin pădurile din preajma satului său din Rwanda. Atunci când foamea îl impinge, nu ezită să consume cantități impresionante de iarbă.

Citește și: Cum arată acum Neel Sethi, băiețelul care intra în pielea personajului Mowgli din ''Cartea Junglei''. Actorul este total schimbat

Localnicii se feresc de tânăr și cei care sunt mai puțin înțelegători cu el ajung chiar să îl gonească sau chiar să îl bată. Mulți îl numesc „băiatul Mowgli” și se amuză pe seama comportamentului său bizar. Mama lui Zanziman însă îl consider un copil special, „un dar de la Dumnezeu”. Femeia a pierdut la naștere cinci copii și spune că este recunoscătoare că îl are în viața ei pe băiat.

„După ce am pierdut cinci copii l-am rugat pe Dumnezeu să ne dea, mie și soțului meu, chiar și un copil cu dizabilități, doar să trăiască, spre deosebire de toți ceilalți. Am știut încă de când a venit pe lume că e un mesaj de la Dumnezeu”, a declarant femeia, potrivit celor de la Dailystar.co.uk.

Citește și: Ea e tânăra care mănâncă peste 120 de banane pe lună. Cum i s-a transformat corpul și ce a dezvăluit Katie Elizabeth Brenneman

Totuși, comportamentul tânărului are și o explicație, pe care mulți o ignoră atunci când se amuză sau critică. Zanziman Ellie s-a născut cu hidrocefalie, o afecțiune în care capul copilului este mai mic decât în mod obișnuit, motiv pentru care creierul este împiedicat să se dezvolte în condiții normale. De aici apar și problemele ce țin de abilitățile cognitive. La naștere, capul acestuia a fost de mărimea unei mingi de tenis și mărimea acestuia a rămas sub nivelul considerat normal, chiar dacă au trecut anii.

Citește și
Prima reacție a lui Florin Salam după ce s-a spus că are probleme grave de sănătate. Manelistul a publicat un filmuleț
Prima reacție a lui Florin Salam după ce s-a spus că are probleme grave de sănătate. Manelistul a publicat un filmuleț
Kamara în două ipostaze diferite, alături de fiul său și fosta soție
Leon, fiul lui Kamara, a fost operat pentru a șaptea oară. Ce a dezvăluit artistul despre starea de sănătate a băiețelului
Leon, fiul lui Kamara, a fost operat pentru a șaptea oară. Ce a dezvăluit artistul despre starea de sănătate a băiețelului
Liviu Vârciu și Anda Călin
Liviu Vârciu, prima apariție la televizor alături de fiul său. De ce l-a ținut artistul ascuns de luminile reflectoarelor
Liviu Vârciu, prima apariție la televizor alături de fiul său. De ce l-a ținut artistul ascuns de luminile reflectoarelor
Mai multe articole

Atât mama cât și vecinii băiatului încearcă pe cât posibil să îl protejeze de tot felul de pericole, chiar dacă acest lucru poate să devină uneori o adevărată provocare, căci Zanziman are un talent ieșit din comun în materie de alergat! Mulți săteni spun despre el că este un adevărat Usain Bolt și că marea lui bucurie este să alerge prin pădure. Ca să îl poată prinde, mama lui folosește uneori un lasou confecționat chiar de ea.

„Tot ce face este să alerge. Când vede oameni fuge imediat de ei. Oriunde merge eu trebuie să alerg după el. Într-o săptămână ajungem să facem și 230 de kilometri, căutându-l peste tot”, a mai explicat femeia.

Povestea „băiatului Mowgli” a fost subiectul unui documentar și a devenit cunoscută în toată lumea.

Parteneri
Cele mai simpatice nume pentru câini. Cum îți poți numi patrupedul
Ai adoptat recent un patruped și cauți nume pentru câini? Noul membru al familiei are nevoie de o denumire care să se potrivească nu doar cu personalitatea lui, dar care să fie și ușor de pronunțat de toată lumea din casa ta. 
Catine.ro
Ultimele știri