Live acumAdela (r)
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Elon Musk oferă un premiu de 100 de milioane de dolari. Cine poate primi suma fantastică

Miliardarul Elon Musk a oferit un premiu de 100 de milioane de dolari pentru o tehnologie inedită, menită să ajute la oprirea încălzirii globale.

Elon Musk oferă un premiu de 100 de milioane de dolari pentru o tehnologie inovatoare

Getty Images

Elon Musk vrea să ofere un premiu de 100 de milioane de dolari pentru o nouă tehnologie ce poate revoluționa modul în care umanitatea gestionează încălzirea globală.

Anunțul vine la scurt timp după ce noul președinte al SUA, Joe Biden, a semnat un ordin executiv prin care țara a revenit în Acordul de la Paris, cu promisiuni de a găsi soluții pentru criza climatică, scrie Daily Mail.

Elon Musk vrea să ofere un premiu de 100 de milioane de dolari

Musk a promis că va da 100 de milioane de dolari unei noi tehnologii menite să prindă emisiile de carbon.

Citește și: Elon Musk l-a întrecut pe Jeff Bezos și a devenit cel mai bogat om din lume. Ce avere fantastică are

Această tehnologie a fost investigată activ în ultimii ani, însă progresul a fost lent în direcția găsirii unei soluții viabile.

Din această cauză, ultimele eforturi pentru combaterea încălzirii globale s-au axat mai degrabă pe reducerea emisiilor de carbon decât pe găsirea unei soluții pentru prinderea carbonului.

”Donez 100 de milioane de dolari pentru un premiu pentru cea mai bună tehnologie de prindere a carbonului,” a scris Musk pe Twitter, urmat de un alt mesaj în care promitea mai multe detalii despre premiu săptămâna următoare.

Cum a ajuns Elon Musk cel mai bogat om din lume

Musk l-a înlocuit pe Jeff Bezos drept cel mai bogat om din lume timp de câteva zile, la începutul lunii, după ce valoarea acțiunilor sale Tesla au crescut semnificativ.

Musk deține majoritatea acțiunilor din compania SpaceX, însă aceasta e privată, așa că nu înregistrează fluctuații în valoare precum Tesla, o companie publică.

Miliardarul deține 170 de milioane de acțiuni Tesla, cărora le-a crescut valoarea cu 106 miliarde de dolari în 2020, o dată cu o creștere fantastică de 743%.

Datorită acestor acțiuni, Musk l-a devansat pe Bill Gates pentru locul 2 în topul celor mai bogați oameni din lume în luna noiembrie, însă acum a reușit să îl întreacă și pe Jeff Bezos.

O creștere a cotei acțiunilor Tesla la începutul anului i-a crescut averea lui Musk cu 10 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că acum are o avere estimată la 191 de miliarde de dolari.

Citește și: Adevărul despre mama lui Elon Musk. Cum arată și ce face Maye Musk, femeia care a crescut cel mai bogat om din lume

Despre averea sa, Elon Musk a scris pe Twitter: ”Jumătate din banii mei sunt destinați soluționării problemelor de pe Terra și jumătate pentru a construi un oraș pe Marte, pentru a asigura continuarea vieții (tuturor speciilor) în cazul în care Terra va fi lovită de un meteorit cum au pățit dinozaurii sau are loc Al Treilea Război Mondial și ne distrugem.”

Recomandari