Este incredibil! Au descoperit “Mumia de aur”, veche de 1000 de ani. ,,Oasele sale sunt la fel de sănătoase precum cele ale unei persoane normale”

 

Corpul mumificat al unui maestru budist, vechi de peste 1.000 de ani, conţine oasele şi creierul conservate perfect. Descoperirea a fost realizată în urma tomografiilor computerizate realizate asupra corpului mumificat din provincia Hebei din nordul Chinei, informează Mail Online. Conform memebrilor templului, maestrul Ci Xian era un călugăr resprectat care a călătorit din India în China pentru a promova Budismul.

În urma temografiilor computerizate, preoţii, medicii şi ceilalţi martori au fost uimiţi când au observat că mumia maestrului avea întregul creier şi structura osoasă. ,,Oasele sale sunt la fel de sănătoase precum cele ale unei persoane normale. Partea superioară a mandibulei, dinţii superiori, coastele, coloana şi toate încheieturile sunt la locul lor. Este incredibil.'' a declarat dr. Wu Yongqing.

Conform rapoartelor istorice, maestrul Ci Xian era originar din India. A călătorit până în Regatul din Khitan din zona nord-estică a Chinei din prezent. La scurt timp a fost numit maestrul naţional al Budisrmului din Khitan de către rege. După moartea sa, discipolii au încercat să-i conserve corpul, dar a dispărut în timp. Rămăşiţele sale au fost regăsite în 1970 în interiorul unei peşteri.

Sursa: descopera.ro 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe