Antena Căutare

Este oficial! Patriarhul Daniel a fost numit cetățean de onoare al Capitalei pentru ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului

Preafericitul Patriarh Daniel a fost numit cetăţean de onoare al Capitalei, în urma ședinței CGMB de joi, iar proiectul a fost iniţiat de Gabriela Firea. Titlul i se conferă „pentru activitatea social-filantropică” şi pentru „ridicarea Catedralei”.

Pentru toată activitatea social-filantropică, liturgică şi misionară desfăşurată pe plan naţional şi internaţional, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a fost numit oficial Cetățean de Onoare al Capitalei!

Preafericitul Patriarh Daniel a fost numit cetăţean de onoare al Capitalei, în urma ședinței CGMB de joi, iar proiectul a fost iniţiat de Gabriela Firea. Titlul i se conferă „pentru activitatea social-filantropică” şi pentru „ridicarea Catedralei”.

„Pentru grija părintească a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a începe realizarea lucrării publice Catedrala Mântuirii Neamului, de o mare valoare pentru Municipiul Bucureşti, care va aduce în ansamblul ei atât Muzeul Creştinismului Românesc, căminul pentru pelerini, un centru de diagnostic şi tratament cât şi un Centru de Conferinţe, toate în incinta Catedralei noi.

Având în vedere importanţa şi impactul benefic pe care îl are realizarea acestui edificiu asupra cetăţenilor României în special al locuitorilor Capitalei,

Pentru curajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a construi şi de a urma direcţia istorică a Regelui Ferdinand care în anul 1920 a susţinut că „Suntem datori să ridicăm în Capitala tuturor românilor...Biserica Mânturii Neamului ca simbol al unităţii sufleteşti a întregului neam”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Proiectul a fost semnat de primarul general, Gabriela Firea, fiind votat cu 38 de voturi pentru, 5 împotriva și 5 abțineri.

În acest proiect este menționată activitatea fialntropică a Patriarhului: ,,Se conferă titlul de cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti domnului Dan Ilie Ciobotea, pentru activitatea social-filantropică, liturgică şi misionară desfăşurată pe plan naţional şi internaţional”, se arată în proiectul de hotărâre votat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de joi, conform Mediafax.

Misterul a fost elucidat, după 20 de ani! De ce Jack din „Titanic” nu s-a salvat, urcându-se pe ușă lângă Rose! Sigur nu... A murit omul care a descoperit calmantul pe care milioane de români l-au luat măcar o dată-n viață!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x