Live acumObservator 16 Weekend
Prime Time 20:00Chefi la cuţite

„Eu eram prea mic, dar ea știa. Un alt astronaut era în casa noastră”. Fiul cel mare al lui Neil Armstrong, dezvăluiri incredibile! Ce se întâmpla în familia lor în momentul primei aselenizări

Fiul cel mare al astronautului Neil Armstrong, primul om care a pășit pe Lună, a făcut dezvăluiri inedite despre felul în care au trăit el și fratele lui momentul primei aselenizări.

Fiul cel mare al astronautului Neil Armstrong, primul om care a pășit pe Lună, a făcut dezvăluiri inedite despre felul în care au trăit el și fratele lui momentul primei aselenizări.

Rick Armstrong, acum în vârstă de 62 de ani, avea doar 12 ani când a avut loc misiunea Apollo 11, iar tatăl lui a intrat în istorie. El a povestit că în acel moment nu își punea problema că ar exista posibilitatea ca tatăl lui să nu se întoarcă acasă.

„Nu cred că am întrebat: « Crezi că te vei întoarce? » Pentru că eu nu aveam dubii în acest sens. Orice problem ce ar fi apărut în timpul misiunii putea fi rezolvată. N-am fost niciodată speriat în timpul misiunii. Nu eram suficient de mare ca să înțeleg complexitatea problemei, iar mama a avut grijă întotdeauna să diminueze riscul în fața noastră. Însă, firește, ea știa adevărul”, a povestit Rick, unul dintre fiii astronautului Neil Armstrong, într-un nou documentar realizat de BBC.

Rick Armstrong a mai povestit că în ajunul misiunii Apollo 11 – ce a fost urmărită la televizor de 650 de milioane de oameni din întreaga lume – în casa familiei Armstrong, din Houston, Texas, era haos.

„Cu puțin timp înainte de lansarea misiunii Apollo 11 am avut o casă foarte plină. Prieteni, rude, vecini și alți astronauți veneau și plecau încontinuu. Era un dute-vino”, a spus el.

„Aveam un poster mare în fața casei, pe care vizitatorii l-au putut semna. Acesta există în continuare în familia noastră. Îmi amintesc că am încercat să păstrăm totul cât mai normal posibil. Bănuiesc că mama masca un amalgam de sentimente. În fața noastră, se arăta calmă”, a adăugat fiul lui Armstrong.

Ce au făcut cei doi fii ai lui Neil Armstrong în ziua în care astronautul a devenit primul om care a pășit pe Lună

În ziua cea mare,cei doi fii ai lui Neil Armstrong – Rich, în vârstă de 12 ani la acea vreme, și fratele lui mai mic, Mark, în vârstă de șase ani (în prezent în vârstă de 56 de ani), au primit de la mama lor permisiunea de a rămâne treji până târziu, pentru a-l vedea pe tatăl lor făcând istorie.

Cei doi fii ai lui Neil Armstrong și mama lor au furmărit momentul alături de un alt astronaut al NASA, Bill Anders, care le-a explicat totul, pe măsură ce se petrecea.

„În momentul aselenizării în sine, eram în dromitorul meu, alături de mama. Bill Anders era în casa noastră pentru a se asigura că îi oferă explicații mamei mele, atunci când ea avea nevoie de acestea. Toată lumea era foarte atentă, așa că nu s-a vorbit prea mult. Eu nu am înțeles exact ce se petrecea. Pentru mine, era doar tata, care își făcea treaba la locul lui de muncă. Și mă bucuramcă se descurcă”, a mai povestit Rich Armstrong.

În prezent, la o jumătate de secol după prima aselenizare, Rich Armstrong este foarte mândru de tatăl lui.

„Acum mă gândesc nu la reușitele individuale, ci la inspirația pe care programul Apollo a oferit-o lumii. Mi-au spus mulți oameni că au fost inspirați de ceea ce a făcut tatăl meu și colegii lui”, a mai spus Rich Armstrong.

Neil Armstrong a decedat pe 25 august 2012, la vârsta de 82 de ani. El a avut trei copii cu prima lui soție, Janet Shearon, cu care a fost căsătorit în periooada 1956 – 1994 – Eric (Rick), Mark și Karen, o fetiță care a murit la vârsta de doi ani, după ce a fost diagnosticată cu cancer și pneumonie. Astronautul s-a recăsătorit, în 1994, cu Carol Held Knight.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro