Antena Căutare

Exista sau nu extraterestrii? Isteria OZN-urilor a cuprins intreaga planeta

Omul a fost dintotdeauna fascinat de spatiul cosmic. Tocmai de aceea, astronomia reprezinta una dintre cele mai vechi stiinte ale lumii, o stiinta care a permis celor din antichitate sa calatoreasca, sa construiasca, pe scurt, sa faca tot felul de minuni. Dar, spre deosebire de omul antic, care practic venera stelele, omul modern a decis sa le afle secretele. Acestea au venit, insa, la pachet cu lucruri neobisnuite, carora inca mai incercam sa le gasim explicatia.

Pentru unii dintre noi, extraterestrii sunt doar niste omuleti mici si verzi, care se plimba din galaxie in galaxie la bordul unor farfurii zburatoare, pline de luminite. Internetul este plin de filmulete cu tot felul de bile stralucitoare care strabat cerul, dar multe dintre ele sunt trucaje.

Deci credem sau nu in OZN-uri si fiinte de pe alte planete?! Evident, vor spune localnicii din Nanesti, un satuc din Vrancea. Doar extraterestrii le-au vizitat localitatea. Ba chiar le-au privit ulitele minute in sir.

Nanesti, 2001. Oamenii din satul vrancean isi vedeau nestingerit de treburile zilnice. Nu aveau cum sa stie ca seara le va aduce un fenomen cel putin neobisnuit.

"Stateam linistiti, ne uitam la televizor, il aveam pe socrul meu in vizita. Dumnealui era paznic pe vremea aceea la o fabrica de ulei. Apoi s-a intrerupt curentul", isi aminteste Florenta Stefan.

"Daca s-a intrerupt curentul eu zic plec. Ma duc acolo la fabrica ca zic cine stie ce e. Ma duc inapoi acolo. In timpul asta, cand am iesit la poarta, a iesit si nora dupa mine, cand ne-am uitat noi asa ne-am intrebat ce e sus acolo, pe cer", spune un alt martor, Stefan Stoian.

Un obiect rotund, de culoarea focului plutea pe cer. Spre surprinderea oamenilor, corpul s-a apropiat si s-a marit. Avea zeci de ferestre luminoase. Dupa cateva secunde, obiectul a revenit la forma initiala. Si fenomentul s-a tot repetat. Familia Stefan a stat in fata portii minute bune, incercand sa gaseasca o explicatie pentru ceea ce vedea. Nu semana, insa, cu nimic cunoscut.

Inca surprins de ce se intampla, Stoian Stefan s-a indreptat spre fabrica. In dimineata urmatoare, Florenta s-a trezit cu gandul la obiectul ciudat. Nu stia ca un alt consatean fusese martor la aceeasi experienta.

Dintr-o alta parte a satului, Dumitru Jujau urmarea obiectul luminos. A fost atat de uimit, incat a trezit-o si pe sotia lui. Omul a ramas insa in fata portii, cu ochii pironiti catre cer, aproape o ora si jumatate. Pana cand fenomentul a incetat. De atunci, mai multi specialisti au incercat sa explice misteriosul caz de la Nanesti.

Desi varianta unor nave extratereste nu este unanim acceptata, cei mai multi ufologi cred ca oamenii s-au confruntat cu siguranta cu un obiect zburator neidentificat.

Fenomenul Roswell

Prezenta navelor extraterestre a fost consemnata inca din cele mai vechi timpuri. O fiinta de pe alta planeta a fost desenata in urma cu 8.000 de ani, intr-o pestera din Algeria. Dar extraterestrii au fost ridicati, insa, la grad de obsesie abia in 1947. Micuta localitate americana Roswell a intrat in memoria colectiva odata cu presupusa prabusire a unui OZN, la bordul caruia au fost descoperite niste fiinte bizare. FBI-ul a negat atunci totul.

Pe 6 iulie 1947, un fermier din New Mexico, Statele Unite, raporteaza serifului local ca a gasit ramasite ciudate pe proprietate. Povestea ajunge si la urechile unui reporter de radio.

Maiorul Jesse Marcel de la baza militara Roswell e trimis sa investigheze, iar pe 8 iulie, armata emite un comunicat de presa. Dupa ce ramasitele sunt trimise la Dallas in acea dupa-amiaza pentru analize amanuntite, armata anunta ca a fost vorba despre un balon meteo interpretat gresit. Teoria extraterestra este sustinuta, insa, de un al doilea martor. Barney Barnett spune ca, la inceputul lunii iulie a descoperit un OZN prabusit si corpuri extraterestre. Sustine ca armata a ajuns in locatie dupa el si ca i-a ordonat sa pastreze tacerea.

Subiectul a pierdut, incet, din interes. Convins ca armata a inventat povesti care acopereau, de fapt, adevarul Jesse Marcel redeschide cazul Roswell 30 ani mai tarziu cu o marturie socanta: "Nu stiu ce a fost, poate a fost o nava spatiala, poate au fost extraterestrii acolo, nu stiu, dar stiu ca nu era un balon meteo".

Incurajati de aceasta declaratie si alti martori au iesit la lumina in ultimii ani. Earl Fulford este doar unul dintre ei. Earl a fost de asemenea membru al echipei de miliatari insarcinati cu recuperarea ramasitelor misterioase de la Roswell. A fost de acord sa participe la un test de identificare a materialului metalic.

ceeasi bucata de material a fost identificata si de Jesse Marcel Junior, fiul maiorului ajuns primul la scena prabusirii. Testul elimina varianta baloanelor meteo. In 2011, autoritatile americane s-au hotarat sa faca lumina in acest caz. Au desecretizat un document care atesta ca armata a recuperat in 1947 trei nave si noua corpuri extraterestre.

Deci americanii au nave spatiale si extraterestri? Asta nu face decat sa dea un plus de credibilitate celor care sustin ca au fost rapiti de fiinte de pe alte planete. Acestia afirma cu mana pe inima ca au avut experiente incredibile la bordul OZN-urilor, ba chiar ca au fost folositi pe post de cobai.

FOTO: thegrio.com

Pietrele-talisman din Carpati care te scapa de Apocalipsa, de vanzare pe internet... Un asteroid cu o suprafata de 10 kilometri patrati a trecut pe langa Pamant...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x