Antena Căutare

Fara masini, divort si semafoare: Cum traiesc locuitorii ultimului stat feudal din Europa

Sase sute de oameni au trait ani la rand sub stapanirea unui senior, cu statutul de vasali, fara sa poata lua decizii care tin de propria viata. Locuitorii insulei Sark stiu ce inseamna sa traiesti ca in evul mediu, in timp ce altii se bucura de avantajele secolului 21. Sark este ultimul stat feudal din Europa!

In sud-vestul Canalului Manecii, se afla insula Sark, un loc pe care 600 de oameni il numesc de ani de zile “acasa”. Pana in 2008, acestia traiau in ultima parte a Ducatului de Normandia si ultima feuda din lumea occidentala.

Sark este un loc inghetat in timp. Timp de 440 de ani, destinul locuitorilor si al insulei a fost in mainile unui signor si a 40 de proprietari de pamant care formau parlamentul feudal, numiti, nu alesi. In acest timp, acestia au interzis cumpararea si folosirea autoturismelor, a semafoarelor si chiar oficializarea divortului. Vasalii erau obligati sa ceara permisiune pentru a vinde sau pentru a cumpara case iar in cazul in care raspunsul era afirmativ, trebuiau sa le plateasca o parte din costul proprietatii.

Conducerea de tip feudal a stabilit si alte legi pe cat de inutile, pe atat de ridicole. Signorul este singurul care poate creste porumbei si poate tine un caine necastrat. Singura lui obligatie a fost fata de Coroana, unde platea 2 euro/an pentru a pastra insula.

Rezidentii, in schimb, uita de necazuri mergand la cele doua biserici de pe insula. Seara, isi ineaca amarul la un pub, iar in timpul liber fac voluntariat la politie si pompieri.

foto: amusingplanet.com

GALERIE FOTO! Iata ferma unde Kevin Costner a filmat Dansand cu lupii si The Body Guard... VIDEO: Cum ai reactiona daca te-ai intalni cu un dinozaur? Japonezii au incercat senzatia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x