Antena Căutare

Femeia care nu și-a spălat bebelușul mai bine de o lună după ce l-a născut natural. Care e motivul uluitor

Shanhta Hoare are patru copii și pe ultimul l-a adus pe lume acasă. După naștere, ea nu l-a spălat timp de câteva săptămâni. Iată explicația ei.

colaj de imagini cu un bebelus care are pelicula alba pe piele Galerie
Shanhta Hoare are patru copii și pe ultimul l-a adus pe lume acasă. După naștere, ea nu l-a spălat timp de câteva săptămâni. Iată explicația ei. | Captura TikTok

Să aduci pe lume un copil este o experiență personală unică. Unele mămici aleg să nască într-un spital, în timp ce altele optează pentru o naștere la domiciliu.

În spital există anumite rutine imediat după nașterea bebelușului, cum ar fi prima baie a acestuia. Naștere la domiciliu permite mai multă flexibilitate în ceea ce privește modul în care copilul tău își petrece primele momente din viață.

Deși în unitățile medicale este o practică obișnuită ca bebelușului să i se facă baie în primele ore, Organizația Mondială a Sănătății recomandă acum să așteptați cel puțin șase ore după naștere pentru a a spăla copilul.

Citește și: Un bărbat și-a cumpărat o casă veche, dar când s-a uitat în pod nu i-a venit să creadă peste ce a dat. Ce a descoperit

Femeia care nu și-a spălat bebelușul mai bine de o lună după ce l-a născut

Ei bine, o mamă a decis să nu-și curețe copilul ”cel puțin o lună” pentru că a considerat că este mai sănătos pentru cel mic. Shanhta Hoare are 4 copii și pe ultimul l-a născut acasă. Imediat după ce a adus pe lume nou născutul, a realizat un filmuleț pe care ulterior l-a postat pe Tiktok. Tot acolo a povestit și de ce nu i-a făcut baie celui mic pentru câteva săptămâni.

Cum imaginile au ajuns în social media, internauții au observat că bebelușul avea un strat alb pe piele. Acesta poartă numele de vernix caseosa, care este cunoscut ca un biofilm natural care acoperă pielea fătului în ultimul trimestru de sarcină.

Este compus din peptide, enzime și lipide cu proprietăți antimicrobiene, care protejează pielea bebelușului de agenți patogeni, acționând în același timp ca antioxidanți și antiinflamatori.

Vernix joacă un rol important pentru un bebeluș atât în uter, cât și în afara acestuia, așa cum a spus Hoare într-un videoclip. Femeia a mărturisit că primii săi copii au fost curățați în spital.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Cazul unui tânăr de 19 ani care a făcut o descoperire uluitoare în urma unui test ADN făcut în glumă. Cine era tatăl lui, de fapt

”Jackson a făcut prima baie în spital. Din păcate, Jackson și gemenii au fost șterși. Dar Ozzy nu a fost șters de nimic. Ceea ce vezi în acel videoclip a rămas pe el până când s-a eliminat în mod natural”, a explicat ea.

„Vernix este de fapt foarte bun de păstrat pe pielea lor. Este super, super hidratant; este aproape puțin uleios... Este cel mai bun.”, a continuat ea.

Hoare a explicat că fiul ei nou-născut avea vernix „în cutele gâtului, în urechi, degete, degete de la picioare. Știu că poate e neplăcut pentru unii, dar când este propriul tău copil, îți spui: Oh, lucrurile astea sunt atât de bune.”

Hoare a susținut că nu a făcut baie bebelușului și că nu i-a păsat dacă oamenii au considerat asta scârbos.

„Nu a fost șters și nu va face prima baie pentru multe săptămâni”, a declarat Hoare, potrivit Yourtango.

Ce este vernix caseosa și cât e benefic să fie lăsată substanța pe pielea bebelușilor

Specialiștii spun că pelicula albă chiar îi ajută pe cei mici, dacă este lăsată pentru 24-48 de ore pe piele și masată ușor pentru o absorție mai rapidă. Vernix creează o barieră pentru pielea unui copil în uter, împiedicând pielea acestuia să atragă apa din lichidul amniotic. De asemenea, protejează pielea de infecții și chiar ajută la reducerea frecării în timpul procesului de naștere, pe măsură ce bebelușul se deplasează prin canalul de naștere.

Citește și: ”Aliatul” pe care presupusa amantă a Prințului William l-ar avea în familia regală. Kate Middleton ar pregăti deja răzbunarea

Vernix oprește bacteriile să treacă prin pielea unui copil, dându-le timp pentru ca sistemul lor imunitar să devină mai puternic. Îi ajută chiar să-și stabilizeze temperatura corpului, ceea ce este incredibil de important pentru sănătatea lor.

Nu există o recomandare maximă pentru perioada de timp pe care vernixul ar trebui să rămână pe pielea unui copil, deși beneficiile complete sunt atinse între 24 și 48 de ore după naștere.

Vernix se absoarbe în pielea bebelușului în același mod în care ar face o cremă hidratantă. Părinții pot încuraja această absorbție prin masarea ușoară a vernixului în piele după 24 de ore.

Un bărbat și-a cumpărat o casă veche, dar când s-a uitat în pod nu i-a venit să creadă peste ce a dat. Ce a descoperit... O femeie a văzut că are o umflătură pe abdomen, dar a crezut că e doar balonată. La spital, medicii i-au dat un diagnost...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x